,
  • BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Uluslararası Alimler Buluşması başladı

Uluslararası Alimler Buluşması başladı
Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek olmak maksadıyla video-konferans üzerinden İslam Ümmetinin seçkin alimlerini bir araya getiren Uluslararası Alimler Buluşması, Program Koordinatörü Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd'in açılış konuşmasıyla başladı.

 

Video-konferans yöntemiyle gerçekleşen Uluslararası Alimler Buluşması, Cezayir İslam Alimleri Kuruluşu Üyesi Yahya Sari'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını, program koordinatörü Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd yaptı.

Bu buluşmanın amacının, "işgalci siyonistlerin Filistin topraklarını, kendi işgal topraklarına ilhak etmesine karşı durmak" olarak özetleyen Aşur Ebu Zeyd, "Bugün, dünyanın birçok bölgesinden bir araya gelen İslam Ümmetinin alimleri ve kuruluşları, hala ümmetin sağ ve dimdik ayakta olduğunu göstermişlerdir." dedi.

Aşur Ebu Zeyd, "Bu buluşmayı alimler ile birlikte yapmamızın sebebi; alimlerin, bugün ümmetin içinde bulunduğu durumu düzeltebilecek yegâne kişiler olmasındandır. Çağımızın en büyük sorumlulukları alimlerimizin omuzlarındadır. Eğer alimler bu gidişe dur demezse akıbet hayır olmayacaktır." endişesini dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından konuşan Mescid-i Aksa Eski Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, idarecilerin baskısı altında olan İslam alimlerinin sorumluluklarına değinerek, alimlerin ümmete öncülük etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şeyh İkrime Sabri, "Bugün, İslam alimlerinin ümmete öncülük etmesi gerekiyor. Çünkü bunu bize Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) söylüyor. Bugün çok zor şartlar altında yaşıyoruz. İslam ümmeti olarak belki idarecilerin baskıları altındayız ama hiçbir zaman kınayanların kınamasından korkmamız gerekir. İlmi ile amel etmeyen alim bu ümmete, bu topluma hiçbir şekilde öncülük edemez. Çünkü alimlerin görevi, halkın güvenini kazanmaktır ve hakkı hangi şartlar altında olursa olsun söylemesi gerekir." dedi.

Şeyh İkrime Sabri, "Bugün Coronavirus tehlikesi devam etmesine rağmen dünyanın birçok yerinde İslam alimleri olarak birbirimize ulaşabiliyoruz. Bize bu imkânı veren Allah'a hamd ve şükür etmemiz lazım." diye konuştu.

Bu zorlu günlerde Filistin halkının Allah'ın izniyle kutsallarından vazgeçmeyerek elinden gelen her şeyi yapacağına vurgu yapan Şeyh İkrime Sabri "Ama ümmetin de Filistinlilerin bu çabasına karşılık bir adım atması ve Filistin davasına yardımcı olması gerekir. İşte burada toplanmamızın asıl amacı budur. Hakkın ve haklının yanında durmamız gerekir. Mescid-i Aksa, Allah'ın bize verdiği bir hediyedir. Bu kutsal hediyeye kesinlikle sahip çıkmamız gerekir, aksi taktirde ahirette bunun sorumluluğunu kaldıramayız." ifadelerini kullandı.

Şeyh İkrime Sabri son olarak, "Allah'tan dileğim, bu işgalin sona ermesi ve tüm Müslümanlar olarak Mescid-i Aksa'da birlikte namaza duracağımız günü göstermesidir." temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55