,
  • BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C

Ülkelerden Lübnan'a yardım ve destek mesajı

Ülkelerden Lübnan'a yardım ve destek mesajı
​Geçtiğimiz günlerde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlamanın ardından bölge ülkelerinden yardım açıklamaları yapıldı.

Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından başta Türkiye ve Katar olmak üzere İran, Irak, Mısır, Ürdün, Fransa, İngiltere, Avusturya, Yunanistan, ABD ve Arjantin gibi bölge ülkelerinden yardım ve destek açıklamaları geldi.  

Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile telefon görüşmesinde  Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek, Lübnan halkına geçmiş olsun temennisinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay tarafından hazırlanan malzemelerin, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda A 400M tipi askeri kargo uçağı ile Lübnan'a gönderildiğini açıklamıştı.

MSB'nin sosyal medya hesabından şu açıklama yapılmıştı: "Tıbbi yardım malzemeleri, ekipmanlar ve arama-kurtarma personeli ile Ankara’dan havalanan TSK’ya ait uçağımız patlamanın yaşandığı Lübnan’ın başkenti Beyrut’a ulaştı."

Katar

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'la bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, hayatını kaybedenler için baş sağlığı dileyerek, Lübnan'a sahra hastanelerinin gönderilmesi için talimat verdiğini belirtti.

Al Sani, ayrıca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kardeş Lübnan halkı için yapılan bağış kampanyası kapsamında, kendisi 50 milyon Riyal (14 Milyon Dolar) tutarında bir bağışta bulundu."

İran

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabından "Yüreğimden Beyrut'a selamlar" yazısının bulunduğu bir görsel paylaştı. Zarif, İran'ın her şekilde Lübnan'a yardım göndermeye hazır olduğunu ifade etti.

Irak

Beyrut'taki şiddetli patlama nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Irak Başbakanı Mustafa el Kazimi, ülkesinin, Lübnan halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, destek vereceklerini belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani de sosyal medya hesabı üzerinden patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Barzani, IKBY'nin Lübnan halkının yanında olduğu mesajını paylaştı.

Ürdün

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, patlama nedeniyle Lübnan'a ihtiyacı olan her türlü yardımı göndermeye hazır olduklarını söyledi.

Mısır

Darbeci Sisi de Mısır'ın Lübnan halkının yanında olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı. Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Sisi, "Lübnan'daki kardeşlerimize, Lübnan halkına ve Lübnan hükümetine elim patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerimi sunuyor, yaralılar için Allah'tan acil şifalar diliyorum." dedi.

Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Beyrut’ta çok fazla kişinin hayatını kaybetmesine ve kentte hasar oluşmasına neden olan patlamanın ardından Lübnanlılara kardeşlik dayanışması gösteriyorum."

Ülkesinin Lübnan’ın yanında durduğunu belirten Macron, Lübnan’a yardımlarda bulunduklarını ve bunların ulaştırılmak üzere olduğunu aktardı.

İngiltere

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beyrut'tan gelen fotoğraflar ve videolar şok edici. Tüm düşüncem ve duam patlamadan etkilenenlerle. Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız." dedi.

Avusturya

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin taziye mesajı paylaştı. Van der Bellen, "Düşüncelerimiz  Lübnan halkı, olayda yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle" dedi.

Yunanistan

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Lübnan hükümeti ve halkıyla dayanışma mesajını paylaştı. Bakanlık, Yunanistan'ın, Lübnan için her türlü yardıma hazır olduğu açıkladı.

ABD

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyrut Limanı'ndaki büyük patlamada yaşamını yitirenler için  taziyelerini sundukarını belirtek, "Durumu yakından takip ediyoruz ve bu trajediyi atlatmalarında Lübnan halkına yardım etmeye hazırız" ifadelerini kullandı.  

Arjantin

Arjantin Dışişleri Bakanlığı da Lübnan halkı ve hükümetine başsağlığı dileğigi mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Arjantin hükümeti Beyrut limanında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Lübnan hükümeti ve halkına içten başsağlığı diler. Arjantin, yaralıların en kısa zamanda iyileşmesini temenni eder ve kurbanların aileleriyle dayanışma içinde olduğunu ifade eder." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55