,
  • BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Hasankeyf'teki çalışmaları yerinde inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Hasankeyf'teki çalışmaları yerinde inceledi
Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Batman'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, antik kent Hasankeyf ilçesinde yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Siirt’teki temaslarının ardından beraberindeki heyetle Hasankeyf'te 30 milyon lira bütçeyle yapımı tamamlanmak üzere olan çift yönlü ve bin 230 metre uzunluğundaki tünelde incelemede bulunan Karaismailoğlu, Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri olacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü ile yapımı devam eden üçyol tünelinde incelemelerde bulundu. 

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Karaismailoğlu, “Şu anda bulunduğumuz yer, binlerce yıllık tarihiyle birçok kültürlere ve uygarlıklara merkez olmuş olan Hasankeyf’teyiz. Hasankeyf’te hummalı bir çalışma var. Bakanlık olarak yapmakta olduğumuz işlerle ilgili gerekli denetimleri ve incelemeleri yapmak üzere burada bulunmaktayız.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, “Arkamızda Ilısu Barajı var. Ilısu Barajı’nın yükselmesiyle meydana gelen ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere, ulaşım projelerimizi inceliyoruz. Üzerinde bulunduğumuz köprü Hasankeyf ikinci köprüsü. Burası bin bir metre uzunluğunda. Buranın gerisinde Hasankeyf-1 köprüsü var. Oda 465 metre uzunluğunda. Devamında tüneller var. Bu yol Batman, Hasankeyf, Gercüş ve Midyat’ı birbirine bağlayıp Habur sınır kapısına ulaşan önemli bir ulaşım yeri. Burada iki çarpı iki bölünmüş yol olarak sıcak asfaltla yaptığımız imalattı yerinde inceliyoruz.” diye konuştu.

“Projelerimizin bitmesi için her türlü çabayı ve gayreti göstereceğiz”

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Batman genelinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yapmış olduğumuz projelerle ilgili gerekli inceleme ve denetimleri yerinde yapıyoruz. Bir an önce devam eden projelerimizin bitmesi için her türlü çabayı ve gayreti göstereceğiz. Bundan sonrada ilgililerle beraber Batman için yapacağımız yatırımların planlamasını yapıp, onlarında takiplerini yapacağız. Bildiğiniz gibi ulaşım projeleriyle yaptığımız yollar ve köprüler geçtikleri yerlere hayat ve can veriyorlar.  Oradaki istihdamı, hareketliliği ve yaşamı arttırıyor. O yüzden ulaşım bakanlığının yaptığı projeler çok önemli. Ülkemize vizyon getiriyor. Ülkemizin her bir noktasında hummalı bir çalışmamız var. Ülkemizin her noktası ayrı bir güzellik. İnşallah bu projeler bittiğinde, vatanını ve milletini seven Batmanlı gençlerimizin, vatandaşlarımızın vizyonları artacak, hayatları genişleyecek, yaşam kaliteleri artacak. Bakanlık olarak bütün çabamız budur. Yine bu projelerde çalışan mühendisinden işçisine kadar bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra daha güzel projelerle yine Batmanlı kardeşlerimizin yaşam kalitesini artıracak projelerle sizlerle birlikte olacağız.”

Hasankeyf dönüşünde AK Parti Batman İl Başkanlığını ziyaret eden Karaismailoğlu, Diyarbakır-Batman arasında da Raybüs seferlerinin başlayacağı müjdesini verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55