,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

​Üçyol Ekolojik Köy Projesi yerinde incelendi

​Üçyol Ekolojik Köy Projesi yerinde incelendi
Vali Ahmet Deniz, Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yapım çalışmaları devam eden Üçyol Ekolojik Köy Projesi ve yapımı tamamlanan ve teşhir çalışmaları devam eden Arkeoloji müzesi çalışmaların yerinde inceledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Hasankeyf ilçesinde Üçyol Ekolojik Köy Projesi ve Arkeoloji Müzesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol Köyünde Batman Valiliği, Hasankeyf Kaymakamlığı ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) destekleriyle kullanılmayan mağara ve taş evlerin konaklama tesislerine dönüştürülerek turizme kazandırılmak amacıyla başlatılan “Üçyol Ekolojik Köy” projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Deniz, butik otele dönüştürülecek mağaralarda incelemelerde bulunarak, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemeler sırasında yürütülen çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Deniz, Üçyol Ekolojik Köy projesinin amacı köyde bulunan bazı mağaraların restore edilerek turizme kazandırmak olduğunu belirterek, “Batman Valiliği, DİKA ve Hasankeyf Kaymakamlığımızın destekleriyle başlatılan bu proje kapsamında 9 adet mağaranın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte köyde butik bir otel açılmış olacak. Hasankeyf’te 2500 yıllık bir tarih var. Hasankeyf kalesi civarında baraj suyu altında kalmayacak yaklaşık 3 bine yakın mağara var. Bu tarihi değerleri korumak ve aynı zamanda turizm kazandırmak istiyoruz. Ülkemiz açık bir hava müzesi ve kültür turizmin yapılabileceği ender yerlerden bir tanesidir. Yürütülen bu proje sadece butik otelle sınırlı kalmayacak, yöresel ürünlerimizin de sergilendiği ve burayı ziyaret eden insanlara tarihle buluşturmak istiyoruz. Bu proje bir başlangıç bu kapsamda birçok yeni projeyi gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Hasankeyf Arkeoloji Müzesinde incelemelerde bulundu

Daha sonra Yeni Hasankeyf yerleşkesinde yapımı tamamlanan ve teşhir çalışmaları devam eden Arkeoloji müzesinde incelemelerde bulunan Vali Deniz, yürütülen faaliyetlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Deniz, Hasankeyf ilçesinde Ilısu barajı nedeniyle su altında kalacak birçok tarihi eserin taşındığını ve bazı tarihi eserlerin de taşıma işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Arkeoloji müzesinin teşhir ve tanzim çalışmaları devam ettiğini ifade eden Vali Deniz,  “Hasankeyf Arkeoloji Müzesi Türkiye’nin önemli müzelerinden biri olacak. Ilısu barajı kazı alanından çıkan eserler burada sergilenecek, ilimizde bulunan depolarda binlerce tarihi eser sergilenmeyi bekliyor. Yeni müzemizde bu tarihi eserleri de sergilemiş olacağız. Bunun dışında diğer tarihi eserlerimizi bütüncül halde taşıyoruz. 3 eserimizi taşıdık. Müzemizin karşısında kültür adası şeklinde sergilemeyi planlıyoruz. Hasankeyf kültür turizm açısından yeni konseptiyle turizme hizmet edecek ve su ile bütünleşmiş butik tarihi bir ilçe konumuna kavuşmuş olacaktır.” dedi.

Vali Deniz, Hasankeyf Kazı Evini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55