,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Uçak sefer sayılarının artırılıp bilet fiyatlarının düşürülmesi isteniyor

Uçak sefer sayılarının artırılıp bilet fiyatlarının düşürülmesi isteniyor
Batman’da uçak sefer sayısının azlığından dolayı seyahat etmek isteyenlerin büyük mağduriyet yaşadığını belirten siyasi parti temsilcileri, bu sorunun ivedi şekilde giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Batman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Mehdi Oğuz, uçak sefer sayısının azlığına ve bilet fiyatlarına tepki gösterdi.

İlde bir hafta önceden uçak bileti bulmanın imkânsız hale geldiğini, bu nedenden ötürü bin TL’nin altında uçak bileti temin etmenin ise neredeyse imkânsız olduğunu kaydeden Oğuz, THY Genel Müdürlüğünün mevcut uçuş programlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Batman’da seyahatten bir hafta öncesinden uçak bileti bulunabildiğini söyleyen Oğuz, “Havayolu taşımacılığındaki bu sorun Batman’ımızın ticaret hacmine de olumsuz yansımaktadır. İlimizde havayolunu kullanan iş adamlarımızın, esnafımızın ve vatandaşımızın ulusal ve uluslararası bağlantıları, ticari faaliyetleri maalesef aksamaktadır. Şehrimize yatırım ve turizm amaçlı olarak ziyaret edecek ziyaretçilere cazibe ortamı yaratmaya çalıştığımız şehrimize olan kısıtlı sefer sayılarını göz önünde bulundurulduğunda eksi sonuç oluşturmaktadır.” dedi.

İstanbul, Ankara ve diğer illerin sefer sayılarındaki geliş ve gidişlerde artış talep ettiklerini belirten Oğuz, “Azalan sefer sayıları sebebi ile uçaklarda yer bulunmamaktadır. Bu çerçevede Batman Havalimanının odak uçuş noktası olarak daha fazla sefer ile beslenmesi önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

mehmet-mehdi-oguz.jpg“Bir hafta önceden uçak bileti bulmak imkânsız hale gelmiş”

Yetersiz uçak seferleri nedeniyle bir hafta önceden bilet bulunabildiğini vurgulayan Oğuz, şöyle devam etti:

“Yaz dönemi için bu kapasite azalışı özellikle gurbetçi yolcularımız için Batman’da ulaşma ve rahat seyahat etmeleri açısından olumsuz bir durum ortaya çıkarmıştır. Batman Havalimanını Batman dışında Diyarbakır ve Mardin yolcularımızda rahatça ulaşım sağlayarak kullanabilmektedir. İlimizde bir hafta önceden uçak bileti bulmak imkânsız hale gelmiş, bu sebepten ötürü bin TL’nin altında uçak bileti temin etmek neredeyse imkânsızdır. THY Genel Müdürlüğünün mevcut uçuş programlarını yeniden gözden geçirerek bölgemizin uçak seferlerini artırması ülkemiz ve bölgemiz kalkınması için elzemdir."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55