,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Twitter CEO'sunun "Myanmar güzellemeleri" tepki çekti

Twitter CEO'sunun "Myanmar güzellemeleri" tepki çekti
Twitter CEO'su Jack Dorsey'in, Rohingya (Arakan) Müslümanlarına yönelik soykırım ve tehciriyle bilinen Myanmar hakkındaki paylaşımlarında bunları görmezden gelmesi tepki çekti.

​Twitter'in CEO'su Jack Dorsey'in, Rohingya Müslümanlarına yönelik soykırım ve işkenceleriyle tanınan Myanmar ile ilgili paylaşımları tepki çekti.

Dorsey, resmi twitter hesabı üzerinden fotoğraflı yaptığı paylaşımda "Myanmar kesinlikle güzel bir ülke. İnsanlar neşe dolu ve yemekleri müthiş. Yangon, Mandalay ve Bagan şehirlerini ziyaret ettim. Ülke çapında bir çok manastırlarda ziyaretlerde bulunup meditasyon yaptık." ifadelerini kullandı.

Dorsey'in bu ifadeleri, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Kullanıcılar, Dorsey'in Arakan'da Myanmar ordusunun soykırımını görmezlikten geldiğini belirten paylaşımlarda bulundular.

"Anne-babalar çocuklarının gözleri önünde parçalara ayrıldı"

Kullanıcılardan biri, "Jack, Rohingya'yı sordunuz mu?" sorusunu yöneltirken başka bir kullanıcı da "Jack, lütfen gelecek sefere Kutupalong'u ziyaret edin. Dünyada ki en büyük mülteci kampı. (Kampta) Myanmar'da ki azınlık katliamından kaçan 1 milyondan fazla Rohginya'lı var! Annelerinden zorla koparılan çocuklar ateşlere atıldı, anne-babalar çocuklarının gözleri önünde parçalara ayrıldı!" paylaşımında bulundu.

Bir kullanıcı da Rohingyalı Müslümanların fotolarıyla birlikte "Burayı da ziyaret ettiniz mi Jack? Süper güzel, değil mi!" göndermesinde bulundu.

Dorsey'in paylaşıma gelen diğer tepkilerden bazıları şöyle:

"Jack! Onlara, Rohingya'da gerçekleştirdikleri katliamları ibadetlerinden önde mi yoksa sonrasında mı işlediklerini de sordunuz mu?"

"Jack! Neden Myanmar'ın etnik temizlik yapılan karanlık kısmını da ziyaret edip güzel demediniz"

"Wow, bu sitede okuduğum en sağır tondaki paylaşım."

"Jack! Tahminimce sen twitterı etnik temizlikten bahsedilen doğru bir platform olarak görmüyorsun?!"

"Ve sen soykırımdan da keyif aldın mı?"

"Pakistan'da bulunup Baloch katliamından yâda Suudi'de bulunup Yemen katliamından da keyif aldın mı?"

"Katliam hakkında konuşma yok mu. Ne kadar da uygun."

"Toplu mezarlar yâda yakılmış köyleri kontrol ettin mi?"

"Kendi platformunu ciddi insan hakları ve [#RohingyaGenocide] Rohingya katliamını vurgulamak için kullanmamanız süper bir hayal kırıklığına uğrattı."

"Bir Müslüman aileyi de ziyaret ettiniz mi?"

"Kendi devletleri tarafından öldürülen insanlara ne kadar neşeli olduklarını ve oradaki yemeklerin ne kadar müthiş olduklarını sorabilirsin."

"Ülkenin diğer uç noktasında zulüm günlük bir dram halini almışken sen mutluluğu hissediyordun."

"Soykırım işleyen bir ülkeden meditasyon yapmakla övünüyorsun."

"İşlendi ve işlenmeye devam ediliyor. Umursuyor musun?"

"Yeryüzünde ki en kanlı rejimlerden olan, askeri cunta tarafından (1962-2011) yönetilen Myanmar aslında Burma olarak bilinir. Myanmar tarafından Rohingya'ya karşı soykırım işlendi ve işlenmeye devam ediliyor. Umursuyor musun?"

"Tabi ki müthiş bir ülke, soykırımı görmezden geldiğin sürece!"

"Myanmar hakkında güzel şeyler söylediğine inanıyorum ama duyarlı bir insan olarak etnik temizlik ve soykırımı görmezden gelebilir misin? Kendine sor. Milyonlarca masum insan hakkında korkunç ve karanlık siyasi kararlarını görmezden gelerek Myanmar'a teşvik etmeli miydin?"

"Yazıklar olsun size"

"Meditasyonunuz sırasında Myanmar'da ki soykırımı mı  yansıttınız yoksa Aung San Suu Kyi gibi siz de sadece görmemezlikten mi geldiniz? Yazıklar olsun size."

"Myanmar'da ne kadar kadın ve çocuk öldürüldüğüyle ilgilenmiyorsunuz değil mi, gerçekten iğrençsiniz, cehenneme gidin."

"Soykırım için güzel bir ülke."

Bütün dünyadan ziyaret etmek için siz, şu anda bile soykırım işlenen bir ülke seçtiniz ve hakkında hiçbir şey konuşmadınız? Durdurulması için hiçbir şey söylemediniz? Siz hiçbir şey anlamamışsınız."

"Nasıl bu kadar cahil ve hissiz olabiliyorsun?"

"Senin ne sorunun var?! Rohingya'da soykırım işleniyor. Nasıl bu kadar cahil ve hissiz olabiliyorsun?"

"Ülkenin kendi halkına karşı giriştiği soykırım, sistematik tecavüz, sivil katliamları, köylerin içindeki yaşayanlarıyla beraber canlı canlı yakılmalarından hiç bahsetmeden Myanmar'ın erdemlerini övüp güzel tatiliniz hakkında twit atmak son derece yanlıştır."

"Sizin gibi ayrıcalıklı beyaz Batılılar meditasyon yaparken, manzarayı ve mimariyi takdir edip sivrisinek ısırıkları konusunda endişelenirken, mazlum Rohingya Müslümanları sınırdaki mülteci kamplarında saklanıp ve öldürülen eşlerini, ebeveynlerini ve çocuklarının yasını tutuyor. Umurunda mı?"

"Rakhine eyaletinde ki yerinden edinmiş 140 binden fazla Rohingyalının yaşam mücadelesi verdiği Sittwe, Pauktaw, Myebon, Minbya, Kyauktaw ve Mrauku'daki toplanma kamplarını ziyaret etmelisiniz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55