,
  • BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Tuşba'da 34 milyon TL değerinde yol yapım çalışması

Tuşba'da 34 milyon TL değerinde yol yapım çalışması
Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Zorluoğlu,Tuşba ilçesinde yol yapım işleri toplam maliyetinin 33 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı.

​Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuşba ilçesinde yol yapım işlerine yaklaşık 34 milyon TL değerinde asfaltlama ve istinat duvarı yapılıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce asfalt ve istinat duvarı yapım işleri tamamlanan 19 kilometrelik Gedelova, Kozloca ve Yalnızağaç mahalle yollarında incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Zorluoğlu, yolların toplam maliyetinin 33 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı.

Asfalt ve istinat duvarı yapım işleri tamamlanan 19 kilometrelik yolda inceleme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Valisi Murat Zorluoğlu, “100 gün içerisinde 19 kilometre gerçekten karayolu standardında çok kaliteli bir yolu siz değerli köylülerimizin mahalleli kardeşlerimizin hizmetine sunmaktan Van Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Tuşba ilçemizde kendi idari gücümüzle 40 kilometre, ihaleli yöntemle 87 kilometre olmak üzere bu yıl 127 kilometre asfalt gerçekleştirdik. Bununda KDV dâhil 33 milyon 500 bin lira olduğunu görüyoruz. Bu sadece Tuşba ilçemizde büyükşehir belediyemizin yaptığı yol çalışmasıdır. Büyükşehir belediyemizi tebrik ediyor işi alan müteahhide teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tuşba ilçesine bağlı kırsal mahallelerde devam eden yol asfaltlama çalışmalarının 160 gün içerisinde biteceğini söyleyen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise  “Muhtarlarımız, belediyemiz ve ilçe belediyelerle yaptığımız toplantıda ihtiyaçlarda birinci önceliğin yol olduğunu tespit ettik. Bu kapsamda ekiplerimiz 110 günde tamamlanan Gedelova, Çomaklı, Kozluca ve Yalnızağaç grup yollarında toplam 19 kilometre bütünlü sıcak kaplama asfalt yaptılar. İstinat duvarlarının da tamamlandığı yolların maliyeti 6 milyon 444 bin TL olmuştur. Meydancık, Değirmenözü grup yollarında da 18 kilometre sıcak asfalt uygulamasına başlayan ekiplerimiz inşallah 100 gün içinde bu yolları da tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunacaktır. Bu yolun Büyükşehir Belediyemize maliyeti 5 milyon 185 bin TL’dir. Aynı zamanda Göllü, Güveçli, Yeşilsu yolunda 45 kilometre asfalt işine başlayan ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 160 gün içinde tamamlanması planlanan yolların maliyeti 11 milyon 763 bin TL’dir.” dedi.

Programa katılan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Vali Zorluoğlu’na ve büyükşehir belediyesine teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55