,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Türkmen: “Kentimizin zenginliğinin bir yansıması”

Türkmen: “Kentimizin zenginliğinin bir yansıması”
Üsküdar Belediyesi, hayata geçirdiği "Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu"nun tebliğlerinden oluşan kitabı, edebiyat dünyasına kazandırdı.

İmza attığı projelerle Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, hayata geçirdiği "Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu"nun tebliğlerinden oluşan kitabı, edebiyat dünyasına kazandırdı. Kitabın tanıtımının yapıldığı toplantıda Üsküdar’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini hiç bozmadan gelecek kuşaklara aktarmanın en asıl vazifeleri olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, “Yıllar geçer bazı hizmetler unutulabilir ama kültüre, tarihe ve sosyal değerlere yapılan hizmetler asırlar geçse de unutulmayacaktır. Bu sempozyum tebliğleri kuşaklar boyu yeni neslimize ışık olacak, çoban yıldızı manası taşıyarak yol gösterecektir. Sadece Üsküdar’a değil hepimize ışık tutacaktır.” dedi.

Üsküdar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen sempozyumlar ile kentin kültürel, sanatsal ve tarihi dokusunun işlenerek gelecek kuşaklara ulaştırılması hedefleniyor. Her sempozyumun tebliğleri de kitap haline getirilerek edebiyat dünyasına kazandırılıyor. "Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu"nun tebliğlerinden oluşan kitap da aynı amaca hizmet ediyor. Ali Turgut, Mehmet Sofuoğlu, Ömer Rıza Doğrul, Mehmet Akif Ersoy, Ali Rıza Efendi gibi edebiyat tarihinin mihenk taşı isimlerin hayatı ve eserlerine yer verilen kitap, okuyucuları Türk kültür ve edebiyat tarihine uzanan kültür- sanat dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Türkmen: “Kentimizin zenginliğinin bir yansıması”

Kitabın tanıtımında yaptığı konuşmada Üsküdar’ın tarihi zenginlikleri, coğrafi zenginlikleri ve kültürel derinlikleriyle eşsiz bir kent olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İstanbul’un kültür yakası olan kentimizde 9’uncusunu düzenlediğimiz "Uluslararası 9. Üsküdar Sempozyumu’nda sunulan tebliğlerin bir araya getirildiği kitabımız; kültür, sanat, tarih ve ilim irfan yatağı olan kentimizin zenginliğinin bir yansımasıdır” dedi.

Kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışı

Üsküdar’ın kültürel, tarihi unsurlarıyla çok zengin bir havza olduğunu belirten Türkmen, Üsküdar’ın daha nice sempozyumlarda işlenebilecek zenginliklere sahip olduğunu söyledi.

Türkmen konuşmasında şunların altını çizdi:

“Üsküdar’ın bu zenginliklerini hiç bozmadan gelecek kuşaklara aktarmak en asıl vazifemizdir. Belediyeciliğin kültürel ve sosyal anlayışla da sürdürülmesi gerekir. Yıllar geçer bazı hizmetler unutulabilir ama kültüre, tarihe ve sosyal değerlere yapılan hizmetler asırlar geçse de unutulmayacaktır. Bu sempozyum tebliğleri kuşaklar boyu yeni neslimize ışık olacak çoban yıldızı manası taşıyarak yol gösterecektir. Sadece Üsküdar’a değil hepimize ışık tutacaktır. Biz Üsküdar Belediyesi olarak sempozyumlarımızı gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Sempozyumlarımızın 10’uncusunu bu yıl içerisinde gerçekleştirmeyi, tebliğlerden oluşan kitabı da ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ali Köse gibi isimlerin katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısına çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Toplantıda konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar’ın İstanbul’un manzarasının en güzel seyredildiği yer olduğun altını çizdi. Şahin, “Çünkü İstanbul, Harem’in başladığı ilk noktadır. Üsküdar medeniyet şehridir. Hikmet, marifet merkezidir. Çok kıymetli aydınlar, sanatkarlar, duygu insanları yetiştirmiş bir kenttir.” dedi.

“İstanbul’un sosyal belediyecilik anlayışı Avrupa’ya örnek”

İstanbul’da yer alan beledilerin sahip olduğu sosyal belediyecilik anlayışının şehre çok şey kazandırdığına işaret eden Şahin,

“İstanbul’da 1995 yılı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan belediyecilik anlayışıyla belediyecilik hizmetleri mahalli ve müşterek ihtiyaçların karşılanması amacını aşarak farklı konulara yansıdı. Kültür ve sosyal belediyecilik noktasında, Avrupa’ya örnek olabilecek bir renk değişimine gitti. Belediyelerimiz verdikleri hizmetlerle özellikle İstanbul’un sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına ciddi katkıda bulunuyor. İstanbul’daki belediyelerimizin belediyecilik anlayışının, hizmet kalitesinin artırılması noktasında diğer şehirlerimize de örnek olacağına inanıyoruz.” diye belirtti.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55