,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Türkiye'nin mülteciler için yaptığı çalışmalar ABD Kongresi'nde

Türkiye'nin mülteciler için yaptığı çalışmalar ABD Kongresi'nde
Türkiye’nin Suriyeli mültecilere yönelik yoğun çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Mülteci Günü’nde ABD Kongresi’nde düzenlediği fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

Turkish Heritage Organization (THO) tarafından ABD Kongresi’nde düzenlenen, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, kongre üyelerinden büyük ilgi gördü. THO Başkanı Ali Çınar, Türkiye’nin mülteciler konusunda yaptığı çalışmalara dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Turkish Heritage Organization (THO), Türkiye’nin ABD’deki imajına yönelik faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor. THO’nun bu kapsamda, Türkiye’nin Suriyeli mültecilere yönelik yoğun çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Mülteci Günü’nde ABD Kongresi’nde düzenlediği fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

 

Sergide, ABD’de yaşayan 17 yaşındaki Sinem Oğuz’un Şanlıurfa’daki mülteci kamplarında çektiği ve Türkiye’nin mültecilere yaptığı yardımları dünyaya duyurmayı amaçlayan fotoğraflar sergilendi.

 

Birçok kongre üyesinin yanı sıra dış politika alanında görev yapan çalışanların da ilgiyle takip ettiği fotoğraf sergisinin önemine dikkat çeken THO Başkanı Ali Çınar, “Bu tür etkinlikler ülkemizin ABD’deki imajı üzerinde olumlu etkiye sahip. Türkiye’nin başta Suriyeli mülteciler olmak üzere, farklı alanlardaki çalışmalarına yönelik kamuoyu oluşturabilmek için etkinliklerin sürekliliğine özen gösteriyoruz. Çalışmalarımızda ABD’nin Türkiye’yi kaybetme gibi bir lüksü olmadığını vurgularken, gerek askeri gerekse insani yardım gibi farklı başlıklarda ABD-Türkiye ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için kongre üyeleri ile yakın çalışıyoruz” dedi.

ABD Kongresi’nin üyelerinden Barbara Comstock ise Türkiye’de bulunan mülteci kamplarını ziyaret ettiğini belirterek yapılan yardımların dikkat çekici olduğunu söyledi. Bir başka kongre üyesi Alex Mooney ise Türkiye’nin emeklerini takdir ettiklerini kaydederek, “Ben de Küba kökenli olduğum için, mültecilere destek konusunun öneminin farkındayım” dedi.

 

Turkish Heritage Organization hakkında:

Merkezi Washington DC’de bulunan Turkish Heritage Organization (THO), tamamen bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. 2015 yılında kurulan THO, Türk – Amerikan ilişkilerini kapsamlı bir diyalog çerçevesinde, başta Washington olmak üzere Amerikan kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflemektedir. Güvenlik, enerji, eğitim, ekonomi, insani yardım ve teknoloji gibi ABD-Türkiye ilişkilerinde büyük öneme sahip altı konu başlığında düzenlediği etkinlikler, yaptığı araştırmalar ve yayınlar ile önemli bir platform oluşturmaktadır. Danışma Kurulu’nun yetkin ve dünyaca tanınmış akademisyenlerden oluştuğu THO, tüm faaliyetlerini açık iletişimin esas alındığı bir çerçevede yürütmeye özen göstermektedir. Böylece Türkiye hakkında doğru bilgi ve içerik üretilirken, çıkarılan kasıtlı veya yanlış bilgiler de temizlenmekte, ABD kamuoyu ve medyasındaki dezenformasyonun önüne geçilmektedir.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55