,
  • BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Türkiye'nin ilk Diyanet Gençlik Merkezi Adıyaman'da kuruldu

Türkiye'nin ilk Diyanet Gençlik Merkezi Adıyaman'da kuruldu
Gençlerin okul ve iş saatleri dışındaki boş vakitlerini değerlendirme, manevi gelişimi sağlama ve inandığı gibi yaşayabilme becerisi kazandırmak için Adıyaman Müftülüğü tarafından açılan Gençlik Merkezi, haftanın 7 günü hizmete açık olacak.

Adıyaman Müftülüğü, gençlerin öz değerler çerçevesinde kişisel ve manevi gelişimini sağlamak amacıyla Gençlik Merkezi kurdu.

Türkiye'de bir ilk olarak kurulan ve 15- 29 yaşları arası gençlerin okul ve iş saatleri dışındaki boş vakitlerini değerlendirme, manevi gelişimi sağlama ve inandığı gibi yaşayabilme becerisi kazandırmak için Adıyaman Müftülüğü tarafından açılan Gençlik Merkezi, haftanın 7 günü hizmete açık olacak.

Merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi başkanı Fadıl Akkuş, "Diyanet Gençlik Merkezimizin 3 katlı bir yeri var. Gençlerin, kitap okuyacağı, ders çalışabileceği nezih bir ortam var. Gençlerimizin oturup çay içebileceği, muhabbet edebileceği, gerektiğinde zekâ oyunları oynayabileceği mekânlarımız var. Buradaki görevli kardeşlerimiz ile hasbihal ederek dini konulardaki ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Çocukların spor yapabilecekleri tenis masalarının ve ibadetlerini yapabilecekleri küçük bir mescitlerinin de olduğunu belirten Akkuş, “Gençlerin gelişimine katkı sağlayabilecek eğitici filmler ve seminerler yapabileceğimiz salonumuz da mevcut.” dedi.

Her geçen gün artan madde kullanımının ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçebilmek için çalıştıklarını ve bu çalışmaların daha kapsamlı hale gelebilmesi için büyük bir çaba verdiklerini belirten Akkuş, Gençlik Merkezinin amacını ise şöyle açıkladı:

“Amacımız, gençlerimizi okullarda, camilerde, üniversitelerde yaptıkları çalışmalarıyla ortak bir noktada buluşabilecekleri bir merkez oluşturmaktı.”

Ailelere de çağrıda bulunan Akkuş, ebeveynlerden, çocuklarına maddi ve manevi anlamda değerlerine sahip çıkacak bir gençlik yetiştirmek için gayret sarf etmelerini istedi.

İyi bir eğitim için gerekli zemini oluşturduklarını belirten Akkuş, “Bundan sonra biraz da iş anne ve babalara düşüyor. Çocuklarını buraya yönlendirmeleri tavsiye ediyoruz. 15 ve 29 yaşları arasındaki gençlere açık olan bir merkezimize aileler çocuklarını gönderdikten sonra gelişimlerini sağlamak için her türlü imkânı sağlayacağımızdan emin olabilirler.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55