,
  • BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Türkiye’nin en yüksek şelalesine aday Gümüşkanat Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

Türkiye’nin en yüksek şelalesine aday Gümüşkanat Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor
Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Gümüşkanat köyü yakınlarında bulunan ve yaklaşık 60 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek şelalesine aday olan Gümüşkanat Şelalesi, keşfedilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

 

Gümüşkanat köyü çıkışında bir vadinin içerisinde bulunan doğa harikası şelale, çevre köylüler dışında çok az insan tarafından biliniyor.

Şelalenin buz gibi ve berrak suyu, yaklaşık 60 metreden aşağıya sürekli akıyor. Birçok doğal şelale ilkbahar mevsiminde akıp, yazın sıcağında kururken, Gümüşkanat Şelalesi ihtişamıyla sürekli akıyor.

Doğa harikasıyla adeta görenleri kendisine hayran bırakan şelale, Türkiye’nin en yüksek şelalesi olmaya aday. Bugüne kadar tanıtılmayan ve turizme kazandırılmayan şelale, keşfedilmeyi bekliyor.

Türkiye’nin en yüksek şelalesine aday Gümüşkanat Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

Şelalenin özellikleri hakkında sağlıklı bir veri derlenmediği ve resmi ölçümler yapılmadığı için literatüre henüz girilmemiş saklı bir doğa harikası.

Köylüler, şelalenin yaklaşık 60 metre yüksekliğe ve 9 metre genişliğe sahip olduğunu belirtiyor. Özellikle ildeki turizm hareketliliğine neden olabilecek şelale hem ilin ekonomisine hem de tanıtımına katkı sunacak.

“Ölçümler yapılırsa Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanını alabilecek”

Şelaleyi ziyaret eden vatandaşlar, ölçümler yapıldıktan sonra, Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanına sahip olabileceğini belirterek bugüne kadar böylesi bir doğa harikasının keşfedilmemiş olması büyük bir eksiklik olduğunu söylüyor.

Türkiye’nin en yüksek şelalesine aday Gümüşkanat Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

İlk kez şelaleyi ziyaret ettiğini, şelalenin hem yüksekliğine hem de doğa harikasına hayran kaldığını dile getiren fotoğrafçı Enver Başkan, şelalenin turizme kazandırılması gerektiğini belirtti.

Başkan, “Öncelikle memleketimizin bu güzelliğini tanıtmaya çalıştığınız için size teşekkür ediyorum. Bende iyi bir gün geçirmek, ilin tanıtılması adına buraya fotoğraflamak için geldim. İlk defa geliyorum. Muazzam bir manzarayla karşılaştım. Türkiye’de ender sayılabilecek yerlerden birisidir. İnsanların gelip görmesini istiyorum. Bu doğa harikası başka yerde bulunmaz. Buraya iyi bir bakım yapılması, çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor. Her şeyden önce yetkililerden isteğimiz, bu doğa harikasına sahip çıkılarak tanıtılması ve turizme kazandırılmasıdır.” diye konuştu.

Türkiye’nin en yüksek şelalesine aday Gümüşkanat Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

Öte yandan UNESCO'nun Dünya Mirası’na aday gösterilen ve Türkiye'nin en büyük şelalesi olma özelliğini taşıyan Erzurum’da bulunan Tortum Şelalesi, 48 metre yükseklik ve 21 metre genişliğe sahip. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55