,
  • BIST 9506.12
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 23 °C

Türkiye'nin en fazla kar alan kenti Bitlis'te Siyer Yarışması'na yoğun katılım

Türkiye'nin en fazla kar alan kenti Bitlis'te Siyer Yarışması'na yoğun katılım
Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde bu yıl 11'ncisi düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Bitlis merkez ile birlikte 6 ilçe, bir belde, 4 köy olmak üzere 17 noktada gerçekleştirilen yarışmaya, 7'den 70'e her yaştan binlerce kişi katılım sağladı.

Aylar öncesinden kayıtlar alınarak, sınav için yoğun çalışmalar yürütüldü. Yoğun kar yağışları ve olumsuz hava şartlarına rağmen 3 bin 100 kişi yarışmaya katılmak için kayıt yaptırdı. Yoğun çalışma ve hazırlıkların ardından bugün vatandaşların yoğun katılımıyla yarışma gerçekleştirildi.

Yarışmanın yapılacağı merkez ve okullardaki görevliler, sabahın erken saatlerinde, görev alacakları okul ve ilçelere gittiler. Okullun girişlerine, sınava gireceklerin isimleri ve sınıflarının yazıldığı listeler asıldı. Yarışmaya gelenler bu listelere bakarak, sınıflarına girdiler. Salon ve sınıf görevlileri tarafından gelenlere yardımcı olundu.

Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardında sınıf görevlileri, sınava gireceklere, sınav ile ilgili kuralları okuyup, bu kurallara uymaları istendi. Küçük çocuklara ve yaşlılara optik kâğıdının doğru bir şekilde doldurulması için yardımda bulunup, gerekli kontroller yapıldıktan sonra saat 11.00'de yarışmanın başlandığını belirten zilin çalınmasıyla birlikte yarışma heyecanı başladı.

Yapılan yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Bitlis İl Temsilcisi İsmail Elban, olumsuz hava şartlarına rağmen yoğun katılımla Siyer Yarışması'nın başladığını belirtti.

 Elban, "Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı siyer yarışmasını bu yılda gerçekleştirdik. Bu yıl 11'ncisi düzenlenen Siyer Yarışması'na gençlerin ve çocukların yoğun katılım sağlaması bizleri ziyadesiyle memnu etti. Bitlis Peygamber Sevdalıları olarak, bu yıl 3 bin 100 kayıt aldık. Merkez ilçe ile birlikte 6 ilçe, bir belde ve 4 köy olmak üzere, 17 noktada siyer yarışması düzenledik." dedi.

Bugün Peygamber Efendimizin mesajlarına daha çok ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Elban, şunları söyledi:

"Bugün Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) mesajlarına daha çok ihtiyaç duyduğumuzu görüyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını okuyup anlamak ve onu hayatımıza tatbik etmek, hayatımıza yön vermek amacıyla Peygamber Sevdalıları tarafından böylesi bir yarışma düzenlenmekte. Bizler de katkı sunmak için gayret gösterdik. Malum olduğu üzere ilimiz Türkiye'nin en fazla kar alan kenti. Olumsuz kış şartları bu yarışmaya engel değil. Çok şükür her geçen yıl katılım artarak devam ediyor. En çok katılım bir ve ikinci kategorilerde oldu. Gençlerin ve çocukların yoğun katılım sağlaması, ailelerin çocuklarını teşvik etmesi ümit vericidir. Bu yarışmaya katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüze, şube müdürlerimize, okul müdürlerimize, kayıt döneminde destek sağlayan öğretmenlerimize, kayıt noktalarında yardımcı olan, yarışmada görev alan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55