,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Türkiye'den Kudüs'e ilaç ve tıbbi yardım

Türkiye'den Kudüs'e ilaç ve tıbbi yardım
Siyonist işgalcilerin Kudüs ve civarında Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet devam ederken, Mirasımız Derneği, Kudüs’teki Makasıd Hastanesi'ne bir tır ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

Mirasımız Derneği, Kudüs’teki Makasıd Hastanesi'ne bir tır ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

Siyonist işgalcilerin Kudüs ve civarında Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet devam ederken, Türkiye'de faaliyet gösteren yardım kuruluşlarından da saldırılarda yaralanan Filistinlilerin tedavi gördüğü Makasıd Hastanesi'ne acil ilaç ve tıbbi yardımlar sürüyor.

Bu kapsamda,  Mirasımız Derneği de önceki gün Makasıd Hastanesi yetkilerinin belirlediği acil ihtiyaç kapsamındaki ilaç ve tıbbi malzemelerin temin ederek Hastane yetkililerine teslim etti.

Yardım malzemelerinin Makasıd Hastanesi’ne teslim törenine, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Ahmet Rıza Demirer'de katıldı.

Törende konuşan Demirer, ülkemizin Kudüs ve Filistin mücadelesinde her zaman Filistin halkının yanında olacağını söyledi.

Demirer, "Bugün sizlerle beraber olmaktan, Türkiye’deki bağışçıların, hayırseverlerin Mirasımız Derneği aracılığıyla gönderdiği katkıyı sizlere teslim etmekten mutluluk duyuyorum.  Filistin halkı bugün pek çok sorunla karşı karşıya, her gün mücadele içerisindedir. Sizlerin bu mücadelenize destek vermek bizlerin ve bütün Müslümanların borcudur. Sizlerin buradaki (Makasıd Hastanesi) çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Bu dayanışma ile de üzerinizdeki yükü hafifletmeye çalışıyoruz. Sizlerde her zaman dayanışma içerisinde olacağımızdan emin olmalısınız." dedi.

Ramazan ayının son haftasında siyonistlerin kanlı Mescid-i Aksa baskınında yaralanan Müslümanlarla 11 gün devam eden Gazze saldırılarında ağır yaralanan Filistinliler, bir vakıf teşekkülü olan Kudüs’teki Makasıd Hastanesi’nde tedavi gördüler.

Son yıllarda yaşadığı ciddi ekonomik sıkıntılar sebebiyle zor günler geçiren 276 yataklı Makasıd Hastanesi, Kudüslü Müslümanların yüzde 80'inin, Filistinlilerin ise yüzde 60'ının sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında başlattığı yardım kampanyası ile acil ihtiyaç kapsamında bugüne kadar (Hastane yetkililerinin belirlediği ihtiyaçlara göre) üç kez ihtiyaç duyulan ilaç ve malzemeleri temin eden Mirasımız Derneği, Makasıd Hastanesi’nin acil ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sunmaya devam ediyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55