,
  • BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Türkiye'de yakalanan BAE ajanıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı

Türkiye'de yakalanan BAE ajanıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı
Türkiye'de, MİT'in operasyonuyla yakalanan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ajanı Ahmed Mahmoud Ayesh El Astal hakkındaki detaylar ortaya çıktı.

​Türkiye'de, MİT'in operasyonuyla yakalanan BAE ajanının, Müslüman Kardeşler teşkilatına sızdığı ve Türkiye'nin iç ve dış siyaseti ile il önemli bilgiler ve raporlar toplayarak servis ettiği belirtildi

TRT Haber'in ulaştığı bilgilere göre Filistin asıllı Ürdün vatandaşı olan El Astal, gazeteci kılığı adı altında özellikle Müslüman Kardeşler (İhvan) teşkilatına sızmaya çalıştı ve Müslüman Kardeşler'e ait yayın organlarında görev yaptı.

2013 yılında Türkiye'ye geldiği tespit edilen El Astal,  11 yıldır BAE adına faaliyet gösterdi.

Yaklaşık 7 yıldır Türkiye'de bulunan El Astal, Müslüman Kardeşler'le ilgili ve BAE'ye muhalif olan Arap gazetecilerle ilgili bilgi topladı.

Türkiye'den önce 2006 yılından beri Müslüman Kardeşler hakkında bilgi toplamaya devam eden El Astal, Müslüman Kardeşlerin güvenini kazandıktan sonra toplantılarına dahi girmeye başlıyor ve aldığı talimat doğrultusunda bu toplantılar sırasında ses kaydı alıyor.

Müslüman Kardeşlere sızdı

Müslüman Kardeşlerin ofisinin bulunduğu yerlerin kroki bilgileri, önemli bilgiler ve adreslerini de alan El Astal, bunları bilgisayarına kaydediyor.  Bilgisayarını da bozulma bahanesiyle servise gönderen El Astal'ın bilgisayarını alan diğer BAE ajanları böylece tüm bilgileri alıyor.

2009 yılında kendisine ajanlık teklifi gelen El Astal, bu ajanlık teklifinin ardından aldığı kod adı ile birlikte faaliyetlerine başladı.

Müslüman Kardeşler'e ait bir düşünce ve araştırma merkezinde gazetecilik kılıfıyla görev yapmaya başladı.

Farklı iletişim yöntemleri kullandı

Türkiye'deki BAE ajanlarından diğer saha yöneticileri ile özel bir bilgisayar programı üzerinden iletişim kurmaya ve  mesajlaşmaya devam ediyor

El Astal ayrıca, ortaklaşa belirlenen bir e-postanın taslaklar bölümü üzerinden raporlar yüklüyor, gelen bilgileri alıyor, fikir alışverişinde bulunuyor. Aynı şekilde günlük iletişim için WhatsApp ağını kullanıyor

El Astal, illegal faaliyetleri arasında Türkiye'nin iç ve dış siyaseti ile ilgili önemli bilgiler ve raporlar topluyor. Bu raporlardan en dikkat çekeninin 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olduğu belirtiliyor. El Astal bu raporlarında olası bir başka darbe hakkında görüşlerini de dile getiriyor.

El Astal, bu kapsamda Türkiye'yi uluslararası arenada zor duruma düşürebilecek bilgi ve raporları derlemeye çalıştığı ve bunları BAE'ye göndermeye çalıştığı belirtildi.

Hesap hareketleri dikkat çekti

Hesap hareketleri de mercek altına alınan El Astal'ın daha önce düzensiz olarak 2 bin dirhem kadar para almaya başladığı ancak daha sonra ayda 10 bir dirhen yani 21 bin TL almaya başladığı ortaya çıktı.

El Astal'ın Dubai merkezli uluslararası bir bankayı para transferi için kullandığı, Türkiye'deyken bu banka üzerinden ödemeleri aldığı ortaya çıktı.

Kendisiyle irtibatlı bir başka ajana daha ulaşıldı

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle El Astal'la bağlantılı bir saha yöneticisine daha ulaşıldığı, bu şahsın da Saud Abdelaziz Mohammed bin Darwish El Ali olduğu ve 2016 yılında geldiği Türkiye'de El Astal'la İstanbul'da bir otelde görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55