,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Türkiye’de bir ilk olan Tebessüm Kahvesi 2 yaşına bastı

Türkiye’de bir ilk olan Tebessüm Kahvesi 2 yaşına bastı
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Türkiye’de bir ilke daha imza atarak gerçekleştirdikleri Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’ni 2 ay içerisinde hizmete açacaklarının müjdesini verdi!

Üsküdar Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ne özel hazırladığı programla, çocuklar ve gençlerin katılımıyla down sendromuna meydan okudu! Down sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesi’ndeki programda, çocuklar birbirinden eğlenceli yarışma ve aktivitelerin yanı sıra zeka oyunlarıyla da down sendromuna karşı adeta tek yürek oldu. Çocuklar programın sonunda sahne alan Yusuf Güney’le birlikte sahneye çıkarak, izleyenlerin hayran bakışları altında sanatçının şarkılarına eşlik etti.

Üsküdar Belediyesi tarafından, Etnospor Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen program kapsamında; çocuklar, Engelliler Folklor Gösterisi, Engelsiz Müzik Korosu gibi etkinliklerle hayal dünyalarında müzik ve dansın başrol oyuncusu olduğu bir gezintiye çıktı. Kurulan otağda Türk tarihinin derinliklerine dalan çocuklar, Mas Güreşi, Ok Atış Talimi gibi etkinliklerle Türk tarihinden gelen oyunlarda rol alarak birbirleriyle yarışırken birbirleriyle dostluk kurdu. Yüz boyama, el izi panosu, Karagöz Hacivat, Palyaço gibi renkli etkinliklerle de eğlenirken sosyalleşme imkânı yakaladılar. Mangala Etkinliği ile de büyüklere nispet edercesine heyecanla yarıştılar. Gün boyu süren etkinliklerin ardından çocukların heyecanlı bakışları karşısında sahne alan Yusuf Güney, tüm şarkılarını onlara ithaf etti.

“Toplumsal sorumluluk görevimizi yerine getiriyoruz”

Üsküdar Belediyesi olarak engellilere yönelik geliştirdikleri projelerle toplumsal sorumluluk görevlerini yerine getirdiklerini kaydeden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, down sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesi’nin bunun bir örneğini oluşturduğunu söyledi.

Türkiye’de bir ilk olan Tebessüm Kahvesi 2 yaşına bastı

Down Sendromu Farkındalık Günü’nün insan hayatının hiç unutmaması gereken özel bir gün olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, down sendromuna yönelik farkındalık yaratmak amacını taşıyan programın 2 yıl önce hizmete açtıkları Tebessüm Kahvesi’nde gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını sözlerine belirtti.

“Engelli çocuklara manevi anne ve babalık edeceğiz”

Yaptığı konuşmada, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak yeni bir projeyi daha hizmete açacaklarının müjdesini veren Türkmen, “2 ay içerisinde Üsküdar, Libadiye’de hayata geçireceğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli çocuklarımızın yüzeceği 2 ayrı havuzumuz olacak. Onları rehabilite edecek el sanatı merkezlerimiz, konferans salonlarımız, kafeteryalarımız olacak. Projemizi asıl anlamlı kılan ise engelli çocuğu olan ailelerin çocuklarını misafir edeceğimiz odalarımız olacak. Biz onlara manevi annelik, babalık yapacağız. Engelli çocuğu nedeniyle günlük ihtiyaçlarını gideremeyen ebeveynler, çocuklarını bizlere emanet edebilecekler. Onların ebeveynleri dışarıda gidip günlük ihtiyaçlarını gönül rahatlığıyla giderebilecekler. Gözleri arkada kalmayacak Böylece ebeveynlerin hayatlarını kolaylaştırırken çocuklarının da güvence altında olmasını sağlayacağız” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55