,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı Doğan: "Telefondan kitap okumak ve hakkını vermek imkansız"

Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı Doğan: "Telefondan kitap okumak ve hakkını vermek imkansız"
Dijital ortamlarda okumanın mümkün olup olmadığı ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, dikkat açısından dijitalden kitap okumayı ciddi olarak yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Kitap okumanın her ne kadar çok sayıda faydası olsa da çoğu zaman günlük koşuşturma içerisinde pek çok insan kitap okumak için fırsat bulamıyor ve alternatif olarak ise dijital ortamda okumaya yöneliyor. Peki dijital ortamda okuma kitap okumanın yenine geçer mi?

Konuyla ilgili İLKHA muhabirinin "Bilgisayar, tablet ve telefon gibi dijital ortamda kitap okumak kitap okuma gibi olur mu?" sorusunu yanıtlayan Türkiye Yazarlar Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, telefondan kitap okumanın ve hakkını vermenin neredeyse imkansız olduğunu aktardı.

Doğan, "Dijital bir dünya var. Sesli ve görüntülü kitaplar da var. Malum olduğu üzere kitapların pdf'si var. Tabi insanların telefonu varsa telefonla her şeyi yapacaklarını zannediyorlar. Biz eskiden telefonla sadece haberleşmeyi sağlardık. Şimdi telefon küçük bir bilgisayar vazifesi görüyor. Birçok şeye ulaşılabiliyor. Ama telefondan kitap okumak ve hakkını vermek neredeyse imkansız. Ekranı geniş telefonlar var deniliyor ama dikkat acısından telefonda kitap okumayı ciddi olarak yapmak mümkün değil. Bilgisayar ve tabletler bu anlamada biraz daha uygun görülüyor. İki sayfayı aynı anda açık tutup okumak bazı programlar aracılığıyla işaret yapma imkanı var ama yine de elektronik ortamda kitap okumanın basılı kitap okumaya göre çok iyi sonuçlar vermediği kanaatindeyiz." dedi.  

Hiçbir şekilde dijital ortamlarda okuma yapılamayacağını söylemediğinin altını çizen Doğan, "Elektronik ortamdaki kitaplara bakılabilir. Kitapta ne yazılıyor neler var neler yok diye bize bir seçme imkanı sağlayabilir. Ondan sonra o kitabı elimize alıp doğru düzgün okumamız lazım. Şunu da söylemiyoruz. Telefon, tablet ve bilgisayarlardan hiç bu kitaplara bakmayın demiyoruz. Elbette bunu yapacaklar olacaktır ama bunun çok iyi sonuçlar vermediğini de bilmemiz gerekiyor." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55