,
  • BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

"Türkiye ve Rusya’nın ikili ticaret hacmini 100 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz"

"Türkiye ve Rusya’nın ikili ticaret hacmini 100 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz"
Türkiye–Rusya Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı’nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaştırmak konusundaki hedeflerini tekrar kaydetti.

Türkiye–Rusya Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaştırmak konusundaki hedeflerini yineledi.

Türkiye–Rusya Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı’nın 8’ncisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında, Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplantı dolayısıyla Moskova’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek bir önceki Üst Düzey İşbirliği Konsey Toplantısı’ndan sonra geçen 1 yıllık süre zarfında Rusya Devlet Başkanı Putin ile muhtelif vesilelerle bir araya geldiklerini, ilgili bakanları ve diğer yetkililerin temas içinde bulunduklarını kaydetti.

Türkiye ve Rusya’nın Akkuyu Santrali’nin temelini attığını, Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı’nın deniz kısmını tamamladığını, bu yılsonu itibariyle de projenin kara kısmını tamamlamayı hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen sene 6 milyon Rus vatandaşının Türkiye’yi ziyaret ederek yeni bir rekor kırıldığını söyledi.

Türk iş adamlarının Rusya’ya katkılarının sürdüğünü, bin 300 kadar Türk iş adamının hâlen Rusya’da yatırımcı olarak bulunduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beş gün önce de Türk şirketi ESTA tarafından bir Alman otomotiv firması için inşa edilen fabrikanın açılışının Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından gerçekleştirildiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî açılışı Bolşoy Tiyatrosunda yapılacak kültür ve turizm yılının da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirterek, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği baş başa görüşmede bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını, heyetinde yer alan bakanların da mevkidaşlarıyla bir araya geldiğini söyledi.

Türkiye ve Rusya ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaştırmak konusundaki hedeflerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcut durumun muhasebesini yapıp gelecek dönem için yeni hedeflere kilitleniyoruz. Gerek stratejik, gerek askerî, gerek ekonomik, ticari, kültürel, bütün bu alanlarda çalışmalarımızı gayretle devam ettireceğiz. Toplantımızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum." dedi.

Putin: Suriye’de Anayasa Komitesinin hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesi için çalışıyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti Moskova’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği baş başa görüşmede Rusya ve Türkiye ilişkilerindeki öncü konuları görüştüklerini ifade eden Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rusya-Türkiye arasında pekiştirilmiş, ilerlenmiş çok yönlü iş birliği çerçevesinde ilişkileri geliştirmeyi kararlaştırdık. Bugün önde gelen bakanlar ve iş adamlarını en büyük ikili projeleri görüşmeye davet ediyorum ve sonra ikili ilişkilerimizin gelecekte nasıl geliştirdiğimizi konuşabiliriz." diye konuştu.

Astana sürecinin garantörleri Rusya ve Türkiye olarak Suriye’de gerginliği düşürme bakımından çok ciddi çaba gösterdiklerine dikkati çeken Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’de anayasa komitesinin hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Türk Akım Projesi ve Akkuyu Nükleer Santrali ile askerî ve savunma sanayi alanlarında önemli iş birliği bulunan Rusya ve Türkiye’nin insani alanlarda da ilişkilerinin geliştiğini anlatan Rusya Devlet Başkanı Putin, iki ülkede karşılıklı turizm ve kültür yılının başlamasının da önemli olduğunu kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55