,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

"Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere gereken cevabı veririz"

"Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere gereken cevabı veririz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sivas mitinginde yaptığı konuşmada, “İçerden ya da dışardan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper etme pahasına gereken cevabı veririz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper etme pahasına gereken cevabı veririz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sivas mitinginde yaptığı konuşmada, “İçerden ya da dışardan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper etme pahasına gereken cevabı veririz. Türkiye’nin çıkarlarına, Türkiye’nin kazanımlarına, büyük Türkiye hedefine karşı kurulan her tuzağı bozacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyasının ilk mitingini düzenlediği Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

“Sivas, ilmin sultan şehri”

Ticaret hatlarının kavşağında yer alan Sivas’ın asırlar boyunca “ticaretin sultan şehri” olduğunu, Gök Medrese, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese ile de Sivas’ın “ilmin sultan şehri” olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa’nın ortaçağ karanlığı yaşadığı bir dönemde İslam dünyasını aydınlatan kandillerden dört tanesi Sivas’ta yanıyordu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin millî mücadelede de önemli bir yere sahip olduğunu, 4 Eylül 1919 tarihinden itibaren 108 gün boyunca millî mücadeleye başkentlik yaptığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gönül dünyalarında Sivas’ın çok özel bir yeri olduğunu, Sivas’ta nifak değil birlik, beraberlik duygularının filiz verdiğini sözlerine ekleyerek, Sivas’ı lekelemeye çalışanların, onun gerisindeki büyük güçten rahatsızlık duyanlar olduğunu söyledi.

“Sivas esarete meydan okuyan bir karargâhtır”

AK Parti’nin Sivas Belediye Başkan adayını geri çekeceği yönünde bazı dedikodular olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakın bu dedikodulara, fitneye, fesada aldanmayın. Biz sıradan mahalle partisi değiliz, bu ülkeyi 16 yıldır namlı şanlı yöneten, dünyada nam salan AK Parti’yiz. Şu anda Cumhur İttifakımızın iki ayağı vardır; AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi. Cumhur İttifakı’nın içinde başka bir parti yoktur.  Bizimle rastgele resim çektirip ondan sonra bu resmi sağda solda istismar edenlere inanmayın” dedi.

31 Mart seçim kampanyasının ilk mitingini Sivas’ta başlattıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun bir anlamı bulunduğunu belirterek, Sivas’ın esarete meydan okuyan, istiklal ve hürriyeti hedef gösteren bir karargâh olduğunu ve bu sene 4 Eylül’de, Sivas Kongresinin 100. Yıl dönümünün kutlanacağını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İşte bugün, 31 Mart seçimlerinin startını Sivas’ta verirken, 100 yıl sonra bizler de o ilkeleri, o kararları, o idealleri buradan tekrar ediyoruz. Sivas’tan yola çıkarken diyoruz ki: Millî sınırlar içinde vatan bir bütündür. Vatanımız, bayrağımız, devletimiz, milletimiz, istiklalimiz, bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize uzanan her eli kırarız. Cudi’de kırdık, Tendürek’te kırdık, Gabar’da kırdık hatta Kandil’de kırdık yine kırarız. Afrin’de, Cerablus’ta bize saldırmak isteyenlere gereken dersi verdik, yine veririz. İçerden ya da dışardan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper etme pahasına gereken cevabı veririz. Türkiye’nin çıkarlarına, Türkiye’nin kazanımlarına, büyük Türkiye hedefine karşı kurulan her tuzağı bozacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni tartışmaya açarak yeniden eski Türkiye hayali kuranların hevesleri kursaklarında kalacaktır.”

Sivas’ta gerçekleştirilen yatırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda Sivas’a toplam 28 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını, kente 3 bine yakın derslik, ikinci devlet üniversitesi olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini, fakülte binalarını, 15 bin kişi kapasiteli yurt binalarını kazandırdıklarını hatırlatarak, Sivas’a yapılan sağlık, spor, altyapı, ulaşım, konut ve turizm yatırımlarından örnekler verdi.

Sivas il sınırları içindeki toplam 341 kilometrelik demiryolunun yenilendiğine, TÜDEMSAŞ’ı canlandırarak, gücüne güç kattıklarını ve bu işletmenin daha da büyütüleceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi mühendislerimizin tasarladığı, dünyada marka olacak millî yük vagonlarını bu fabrikada üretiyoruz. Bugüne kadar 6 bine yakın yük vagonu ürettik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SİTAŞ Modern Beton Travers Fabrikası’nın şehirde kurulduğunu, toplam maliyeti 10 milyar lira olan ve yapımı devam eden Ankara-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattının bu yıl test sürüşlerine başlanıp, gelecek yıl hattın işletmeye açılacağını bildirerek, Sivas-Erzincan hızlı tren projesinin altyapı yapım çalışmalarının sürdüğünü, Sivas’ı Malatya’ya bağlayacak hızlı tren hattının da etüt-proje çalışmalarının bu yıl tamamlanacağı bilgisini verdi.

Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na iç ve dış hatlar terminal binaları yaptıklarını, 2003 yılında bin 61 olan yolcu trafiğinin, geçen yıl 592 bine ulaştığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda inşa edilen sulama projeleriyle 510 bin dekar zirai arazinin sulanmaya başlandığını, Sivas’ın içme suyu ihtiyacının karşılandığını, Sivaslı çiftçilere toplam 1,8 milyar lira tarımsal destek verildiğini ifade etti.

“Namerde bu toprakları yedirtmeyiz”

Ekonomide geçen aylarda yaşanan dalgalanmanın alınan tedbirlerle bertaraf edildiğini, Türkiye’nin güvenliği için yoğun çalışmalar içerisinde olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “İşte Afrin’de olanları gördünüz değil mi? İki ay Afrin’de biz leblebi, çekirdek mi kullandık? Ne kullandık? Mermi kullandık, bombaları kullandık. Silahlı, silahsız bütün o insansız hava araçlarıyla ne yaptık? Bu teröristleri yok ettik. Bu ne domatese benzer, ne patlıcana benzer, ne sivri bibere benzer. Benim ecdadım Çanakkale’yi fethederken ne yedi, ne içti, bunu biliyorlar mı? Hedef saptırıyorlar hedef. 3 kuruş, 5 kuruş yeri geldiğinde fazla veririz ama biz merde, namerde bu toprakları yedirtmeyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin adayına destek isteyerek, konuşmasına son verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55