,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

"Türkiye Malezya arasındaki iş birliği her alanda ilerletilecek"

"Türkiye Malezya arasındaki iş birliği her alanda ilerletilecek"
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mohamad ile düzenlediği ortak basın toplantısında, her alanda iş birliğinin ilerletileceğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad,  “Cumhuriyet Nişanı” tevcih töreninin ardından düzenledikleri basın toplantısında görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını cevapladı.

Malezya Başbakanı Mohamad’ın duayen bir devlet adamı olmasının yanı sıra, Malezya’nın kalkınmasının mimarlardan olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisini 25 yıl sonra yeniden Başbakan olarak Türkiye’de misafir etmek bizim için bir ayrıcalıktır” dedi.

Bugünkü görüşmelerinde D-8 üyesi iki stratejik ortak olarak işbirliğine yönelik ne gibi adımlar atılabileceğini müzakere ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 55’nci yılının yaşandığı 2019’da ilişkilerin ortak anlayış, karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde sorunsuz bir biçimde devam ettiğin söyledi.

Malezya’nın, İstanbul’da muvazzaf başkonsolosluk açma kararı aldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevcut uluslararası ortam istişarelerin artık bakan seviyesinde gerçekleşmesini zaruri kılıyor. Aziz kardeşimle bu doğrultuda adım atılması hususunda mutabık kaldık” diye konuştu.

ASEAN ile sektörel diyalog ortaklığı çerçevesinde Malezya’ya özel önem atfettiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin davası başta olmak üzere Rohingya krizi ve İslam düşmanlığı gibi meseleler karşısında ortak tutum sergiliyoruz. Malezya ile bu meselelerdeki iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz. Sayın Mahatmir’ın önerisiyle dışişleri bakanları düzeyinde başlatılan Türkiye-Malezya-Pakistan üçlü iş birliği sürecinin ilerletilmesine destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Malezyalı firmaların Türkiye’deki yatırımlarının artarak devam etmesini arzu ettiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde savunma sanayi alanındaki iş birliğinin geliştirilmesini öncelikli hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Malezya Başbakanı Mohamad: Birçok konuya Türkiye ile aynı bakış açısıyla yaklaşıyoruz

Malezya Başbakanı Mohamad basın toplantısında yaptığı konuşmada birçok konuya Türkiye ile aynı bakış açısıyla yaklaştıklarının altını çizerek, “Özellikle de Filistin sorununa, aynı duruşu biz de benimsemiş durumdayız ve bizim için tüm dünyaya Malezya ve Türkiye’nin Filistinlilerin yaşadığı soruna aynı yerden baktığını göstermek önemli” ifadesini kullandı.

“Terörün sebepleri kabul edilip çözümlenmedikçe bugün karşılaştığımız türden terörizmin sonu gelmeyecektir” diyen Malezya Başbakanı Mohamad, şöyle konuştu:

“Terörizm sadece askerî yöntemlerle de ortadan kaldırılamaz. Malezya bağımsızlığının başında bu deneyimi yaşadı. Bu sorunun çözümünde biz sadece askerî yöntemleri kullanmadık, aynı zamanda insanların kalbini kazandık, onları anladık. İslam ülkeleri bugün bir karmaşa, bir çatışma süreci içerisinden geçiyor ve kesinlikle bu sorunun çözümlenmesi önceliklidir. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığımız görüşme sonrasında birlikte çalışabileceğimizi ve bir şekilde bu sorunu çözebileceğimize emin oldum. ” (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55