,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Türkiye Maarif Vakfı Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi

Türkiye Maarif Vakfı Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi
Türkiye Maarif Vakfı tarafından çevrim içi düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları ile İş Birliği 2'nci İstişare Toplantısı" kurum temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantıya, vakıfla iş birliği protokolü imzalayan eğitim, kültür, sağlık ve insani yardım gibi alanlarda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren Kızılay, Yeşilay ve Türkiye Diyanet Vakfının da bulunduğu 21 STK temsilcisi katıldı.

Türkiye Maarif Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün

"Türkiye Maarif Vakfı 155 kurum ve kuruluş ile işbirliği yaparak faaliyetlerini sürdürüyor"

Toplantının açılışında konuşan Türkiye Maarif Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, "İnsanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak Türkiye Cumhuriyeti adına yurt dışında eğitim hizmetleri veren Türkiye Maarif Vakfı, 22 Kamu Kurumu, 76 Üniversite, 43 Sivil Toplum Kuruluşu 14 Eğitim Kurumu ve özel teşebbüsler olmak üzere toplamda 155 kurum ve kuruluş ile işbirliği yaparak faaliyetlerini sürdürüyor." dedi.

"2023 yılında BM'ye üye ülkelerin en az yarısında faaliyete geçilmesi hedefleniyor"

Türkiye Maarif Vakfı’nın 2023’e doğru hedeflerine vurgu yapan Akgün, “Türkiye Maarif Vakfı 2020-2023 Stratejik Planı’nda, Kurum kültürü ve kalitesinin geliştirilmesi, Finansal yeterliliğin sağlanması, İnsan kaynağının güçlendirilmesi ve Eğitimde uluslararası bir marka olunması, stratejilerini benimseyerek çalışmalarını sürdürecektir. 2023’te Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin en az yarısında faaliyete geçilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

"Ülkelerin gelişip kalkınması için insan gücüne ihtiyaç var"

2016 yılında TBMM tarafından özel bir kanunla kurulan Türkiye Maarif Vakfının kâr amacı gütmeyen ve eğitim alanında faaliyet gösteren bir kurum olduğunu belirten Akgün, "Tüm insanlığı kuşatıcı bir eğitim vizyonuyla hareket eder. Kalkınma için küresel ortaklığı gerçekleştirmeye çalışır. Evrensel ilköğretimin gerçekleştirilmesine hizmet eder. İnsanlığın ortak birikim ve değerlerini kendi değerleri addeder. Anadolu’nun kadim irfan geleneğini evrensel insanlık mirasıyla buluşturur. 193 ülkenin çocuklarını, gençlerini, kendi potansiyel öğrencisi, eğitimcilerini de kendi potansiyel eğitimcisi olarak görür. Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için temel unsurun nitelikli insan gücü olduğuna inanır." diye konuştu.

Türkiye Maarif Vakfı ile iş birliği protokolü imzalamış bulunan kurum ve kuruluşlarla protokol kapsamında mevcut iş birliklerinin niteliğini arttırmak, daha verimli sonuçlara odaklanmak ve 1'inci İstişare Toplantısı kapsamında ortaya konulan sorun, öneri ve talepleri değerlendirmek amacıyla söz konusu toplantıyı düzenlediklerini hatırlatan Akgün, 1'inci İstişare Toplantısında öne çıkan başlıklar hakkında şunları kaydetti:

"İnsan Kaynağı Niteliğinin Geliştirilmesi, Uluslararası Öğrencilerin Desteklenmesi, Suriyeli Çocukların Eğitimi Sosyal Sorumluluk Projelerinin Geliştirilmesi ve Farklı Dillerde Ders Kitapları ve Destek Materyalleri Basımı gibi öne çıkan bu başlıklar altında 11 tane sorun, talep ve öneri ortaya konmuştur. Söz konusu toplantının raporu kitapçık halinde basılarak birer adet katılımcı kurumlara iletilmişti."

1'inci İstişare Toplantısında elde edilen sonuçlara dair Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı bir sunum yaptı.

Programın sonunda, vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah moderatörlüğünde gerçekleştirilen istişare oturumunda ise STK yöneticileri, Türkiye Maarif Vakfı ile yurt içinde ve yurt dışında geliştirdikleri iş birlikleri faaliyetleri ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55