,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 37'nci kez kapılarını araladı

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 37'nci kez kapılarını araladı
Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş işbirliğiyle, bu yıl 37’incisi düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" Ayasofya Meydanı'nda kurulan çadırda açıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş'nin birlikte düzenlediği Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın 37’incisi Ayasofya Meydanı'nda kurulan çadırda açıldı.

263 stantta 400 farklı yayınevinin katılımıyla gerçekleşen fuarda, 100 bin farklı konuyu ele alan kitaplar sergileniyor. Ramazan ayı münasebetiyle gündüzleri sakin geçen fuara iftar sonrasında yoğun ilgi gösteriliyor.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı, Vakıf Fuarcılık Şirketi Fuar Koordinatörü Osman Sarıköse, vakıf olarak 37 yıldır bu fuarı düzenlediklerini söyledi.

Sarıköse "Fuarlarımızı 28 yıl Sultanahmet Camii avlusunda yaptık. 2010 yılından itibaren Beyazıt Meydanı’nda kitap fuarı düzenlemeye devam ettik. Beyazıt Meydanı'ndaki tadilat nedeniyle yayıncılarımızın da genel isteği üzerine Kitap ve Kültür Fuarlarımızın 37’incisini Ayasofya Meydanı'nda düzenledik." dedi.

"263 stantta 400 farklı yayınevi bir arada"

Yaptıkları fuarlara İstanbul halkının çok büyük önem gösterdiğini belirten Sarıköse "Burada 263 stantta 400’e yakın yayınevinin kitabı sergilenmektedir. Stantların içerisinde de yüz bine yakın farklı başlıklar bulunmaktadır. Okullarımızın ilgisini çekecek edebiyat, tarih ve çocuk bölümlerinde çok çok önemli miktarlarda yayınlar bulunmaktadır. Milli, tarihi, edebi, doğu klasikleri, çocuk eğitimi üzerine önemli ölçüde kitaplar bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Sarıköse "Okurlarımızı bu yıl Ayasofya Meydanı’nda ağırlayacağız. Burada çok büyük oranlarda indirim yapılmaktadır, yüzde 50’ye varan indirimler yapılmaktadır. Burada yayıncılarımız bizzat kendileri gelerek birinci elden stantlarımızda yer almaktadır. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi yayıncı-yazar-okuyucuyu buluşturmaktır. Tüm halkımızı kitap fuarına davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

16 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında açık kalacak olan fuar, 11.00-24.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55