,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Türkiye genelinde hava tahminleri

Türkiye genelinde hava tahminleri
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bir çok bölgede sağanak yağmur ve bazı bölgelerde az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bolu, Düzce, Eskişehir, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Hatay, Gaziantep, Kilis ve Elazığ çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin ve Rize'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Ordu, Giresun, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı, diğer yerlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında kuvvetli olarak (30-60 km/sa), güneydoğu kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Ordu, Giresun, Hakkari, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin kıyıları ile Trabzon'un doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu''nun kuzey ve batısında kuvvetli olarak (30-60 km/sa), güneydoğu kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BILECIK °C, 13°C

Çok bulutlu

BURSA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÇANAKKALE °C, 14°C

Parçalı bulutlu

ISTANBUL °C, 14°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

EGE

Parçalı bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin ilk saatlerde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu

AYDIN °C, 20°C

Parçalı bulutlu

IZMIR °C, 20°C

Parçalı bulutlu

USAK °C, 12°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 22°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 17°C

Parçalı bulutlu

MERSİN °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Eskişehir, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin doğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C

Çok bulutlu

ESKISEHIR °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı

KIRSEHIR °C, 11°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

KONYA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

DÜZCE °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

SİNOP °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin kıyılarında çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere yağmur ve sağanak, Rize ile Artvin'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ARTVİN °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinde yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesiminde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

GIRESUN °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

TRABZON °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), doğu kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatı, güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa)ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 4°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

IĞDIR °C, 12°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

KARS °C, 4°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

MALATYA °C, 14°C

Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis çevreleri ile sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 km/m2) bekleniyor. Rüzgarın bölgenin doğu kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BATMAN °C, 16°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR °C, 16°C

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 16°C

Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde sağanak yağışlı

MARDİN °C, 13°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Sabah ve öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah ve öğle saatlerinde doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah ve öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu sabah ve öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, sabah ve öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusunda 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzeydoğu, öğle saatlerinde güneybatı, akşam ve gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusu sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), açıklarında 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, sabah ve öğle saatlerinde 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, sabah saatlerinde 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55