,
  • BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Türkiye genelinde hava tahminleri

Türkiye genelinde hava tahminleri
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bir çok bölgenin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimler ile Trakya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları ve zamanla Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak, Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Ege kıyıları ve zamanla Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/sa), Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE °C, 5°C

Çok bulutlu, doğu kesimleri ilk saatlerde yağmurlu, yüksekleri yerel olmak üzere hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EDIRNE °C, 3°C

Çok bulutlu

ISTANBUL °C, 5°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri yerel olmak üzere hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELI °C, 4°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri yerel olmak üzere kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 3°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

IZMIR °C, 10°C

Parçalı bulutlu

MANISA °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

UŞAK °C, 5°C

Çok bulutlu, ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz kıyılarında gece saatlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 14°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 16°C

Parçalı bulutlu

HATAY °C, 12°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

MERSİN °C, 15°C

Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA °C, 1°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

CANKIRI °C, 2°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 2°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİVAS °C, 3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesiminde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

SİNOP °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK °C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesiminde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BAYBURT °C, 4°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneybatı kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

HAKKARİ °C, 5°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

KARS °C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

VAN °C, 5°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 11°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

GAZIANTEP °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

SANLIURFA °C, 12°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

SIIRT °C, 11°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına; Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde doğusu güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, sabah saatlerinde Batı Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu; Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, sabah ve öğle saatlerinde 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Güney Ege sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, sabah ve öğle saatlerinde kuzeyinde 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Batı Akdeniz sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, zamanla batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden sonra Antalya Körfezi'nde 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, akşam saatlerinden sonra Antalya Körfezi'nde 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55