,
  • BIST 9563.79
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Türkiye genelinde hava tahminleri

Türkiye genelinde hava tahminleri
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, bazı bölgelerin yağışlı, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman çevrelerinin ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa'nın güneyi, Sakarya'nın güney ilçeleri), İç Ege (Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya), Göller yöresi (Isparta, Burdur'un yüksekleri), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu) ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalarak mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey ve batı, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KAR YAĞIŞI UYARISI: Bu sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Sakarya'nın güney ilçeleri), İç Ege (Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya), Göller yöresi (Isparta, Burdur'un yüksekleri) ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Eskişehir, Çankırı, Konya'nın batı ilçeleri, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri) yağışların orta şiddette kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına şeklinde (70-100 km/saat), Karadeniz kıyıları, iç Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç devrilmesi v.s. ) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI : Bu sabah saatlerinde kar yağışı ile birlikte Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif zirai don, bu gece ve yarın (pazartesi) sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Göller yöresi ve İç Anadolu'nun kuzey ve batısında orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai üreticilerimiz olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI : Bugün (pazar) Güneydoğu Anadolu'da ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güney doğusunda (Bilecik, Bursa'nın güneyi, Sakarya'nın güney ilçeleri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BURSA °C, 14°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 16°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (pazartesi) sabah saatlerinde hafif yağmurlu

ISTANBUL °C, 15°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 16°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 8°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

IZMIR °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

MANISA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 15°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Isparta, Burdur, Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde, Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı

HATAY °C, 19°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 9°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeybatısında (Eskişehir, Çankırı, Konya'nın batı ilçeleri, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-80 km/saat) şeklinde, bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına şeklinde (70-100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, kuzey ve batı çevreleri ile yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

NİĞDE °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

YOZGAT °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BARTIN °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BOLU °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına şeklinde (70-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ARTVİN °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile Bingöl ve Muş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bu gece saatlerinden itibaren bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına şeklinde (70-100 km/saat esmesi bekleniyor. Bölgenin güneyinde yarın (pazar) toz taşınımı meydana geleceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

IĞDIR °C, 29°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

KARS °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

MALATYA °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına şeklinde (70-100 km/saat esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı meydana geleceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN °C, 26°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DIYARBAKIR °C, 25°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu

SIIRT °C, 26°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ve Akdeniz'de kuvvetli fırtına, Van Gölünde fırtına, Batı Karadeniz'in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusunda 4 ila 6 (30-50 km/sa); akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa) akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta Karadeniz'de 2,5m Doğu Karadeniz'de 4,0 ila 5,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) akşam kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan, öğleden sonra kuzeyi, akşam güneyi güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi sabah 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m güneyi yer yer 2,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), akşam 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa) akşam kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0m gece 2,5m Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-70 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: Zayıf.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bugün hava nasıl olacak?14 Nisan 2024 Pazar 00:20
  • Van Gölü'nde İnci kefali için av yasağı başlıyor13 Nisan 2024 Cumartesi 12:31
  • Bugün hava nasıl olacak?13 Nisan 2024 Cumartesi 00:37
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı12 Nisan 2024 Cuma 00:25
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı11 Nisan 2024 Perşembe 00:46
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı10 Nisan 2024 Çarşamba 00:59
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı09 Nisan 2024 Salı 01:34
  • Bugün hava nasıl olacak?08 Nisan 2024 Pazartesi 01:04
  • Bugün hava nasıl olacak?07 Nisan 2024 Pazar 00:45
  • Adana'da 'turfanda' soğan hasadı başladı06 Nisan 2024 Cumartesi 15:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55