,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

Türkiye genelinde hava tahminleri

Türkiye genelinde hava tahminleri
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Diğer bölgelerde yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre: 

Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Hatay, Osmaniye, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Muğla ve Antalya'nın kıyı ilçelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağışla birlikte 1 ila 4 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Ege kıyıları, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa), Batı Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BURSA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı

EDİRNE °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISTANBUL °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELI °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı, iç kesimlerinin çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

IZMIR °C, 14°C

Parçalı bulutlu

MANISA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C, 13°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Antalya'nın kıyı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

ANTALYA °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren kıyı ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

MERSİN °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 5°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde kar yağışlı

CANKIRI °C, 6°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde kar yağışlı

KONYA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

NİĞDE °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN °C, 9°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde yağmurlu

BOLU °C, 1°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde kar yağışlı

KARABÜK °C, 5°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 7°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında batı ve kuzeybatı, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 6°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ARTVİN °C, 4°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 15°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 15°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, sabah saatlerinde Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BİNGÖL °C, 3°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, 1°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 1°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu öğle saatlerinde bölgenin doğusu ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 9°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

GAZIANTEP °C, 12°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

SIIRT °C, 8°C

Çok bulutlu, bugün (Cumartesi) aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 12°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz'de kuvvetli fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu batı ve güneybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (75-90 km/sa), sabah saatlerinde doğusu ile akşam saatlerinde batısı güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 5,0 ila 6,0m, Batı Karadeniz'in batısı 1,5 ila 2,5m, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusu ile akşam saatlerinde batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: Zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Güney Ege'nin güneyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah ve gece saatlerinde 6 (50 km/sa), Güney Ege'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan, akşam saatlerinde kıyı kesimleri güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40), açıkları batı ve güneybatıdan 6 (50 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Mersin Körfezi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta ve Doğu Akdeniz'de 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, gece saatlerinde 0,50 ila 1,0m, Görüş: Zayıf.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55