,
  • BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Türkiye Gazetesi Neyin Peşinde? Kutlu Doğumu hazmedemediler!

Türkiye Gazetesi Neyin Peşinde? Kutlu Doğumu hazmedemediler!
Türkiye Gazetesi'nin, "Diyanet Neden Hâlâ sahip Çıkıyor? Kutlu Doğum Bir FETÖ Projesi" başlıklı manşeti büyük tepki çekti.

Türkiye Gazetesi'nin "Kutlu Doğum" etkinliklerini "FETÖ Projesi" olarak nitelemesi büyük tepki çekti.

Türkiye Gazetesi'nin, "Diyanet Neden Hâlâ sahip Çıkıyor? Kutlu Doğum Bir FETÖ Projesi" başlıklı manşeti büyük tepki çekti.

Türkiye Gazetesi'nden Abdülhakim Arvas'ın imzasıyla yayımlanan haberde, her yıl yüzbinlerin katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri görmezden gelinerek etkinliklerin "FETÖ Projesi" ve "garabet" olarak nitelendirilmesine başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere birçok kesim tepki gösterdi.

Haberde, Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin, 1989 yılında "Kutlu Doğum Haftası" adı altında yapılmasının kararlaştırıldığı ve teklifin FETÖ'yle yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay ve kapatılan Zaman Gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne’den geldiği savunuldu.

Halkın Hz. Muhammed'e olan teveccühü bir güne mi sığdırılmak isteniyor?

Kutlu Doğum etkinliklerinin, bilinçli bir şekilde nisan ayının son haftalarına yerleştirildiği iddialarına yer verilen haberde, etkinliklerin sadece Hicri takvime göre Mevlid Kandilinde yapılması gerektiğinin savunulması ise, "Türkiye Gazetesi, Müslüman halkın Hz. Muhammed'e olan sevdasını tek bir güne mi sığdırmaya çalışıyor?" sorularını akıllara getirdi.

Özellikle Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlemiş olduğu ve yüzbinlerin katıldığı etkinliklerin, Müslüman halkın Hz. Muhammed'e olan teveccühünün Nisan ayına dahi sığmadığını apaçık gösterirken "Kutlu Doğum"un sadece bir güne sığdırılma arzusu, haberin bazı dış güçler tarafından "ısmarlama" olarak hazırlandığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi

Türkiye Gazetesinin bu haberinin ardından duyarlı sosyal medya kullanıcılarında da tepki gecikmedi. Bazı kullanıcılar, Kutlu Doğum etkinliklerinin FETÖ'yle ilişkilendirilerek yasaklanılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Oktay Gümüş: Kağıttan oluşan Türkiye Gazetesi peygamber efendimizi anmayı asla engelleyemez. Türkiye Gazetesi acaba kimin projesidir?

"Redyellow" rumuzlu kullanıcı: Kutlu doğum FETÖ vs. diyen affedersiniz ama tam anlamıyla 'halt' etmiştir. Beğenmediğiniz her şeye FETÖ kulpu takmaktan vazgeçin.

Aydın Binboğa: FETÖ, Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla hırsızlık yolsuzluk yaptı diye tüm yardım derneklerini  kapatalım mı? Kutlu Doğum FETÖ projesi deyip efendimizi anlatmaktan vaz mı geçelim?

İbrahim Avcı: Namazın da FETÖ projesi olduğu açıklanırsa şaşırmayın?

HalkınPortalı: Kutlu Doğum Etkinliklerine karşı oluşturulmak istenen FETÖ algısı manşetlere taşındı. Haddini bil.

FETO ile ilişkilendirerek yasak kapsamına alınmak isteniyor

Mustafa Karakaş: Kutlu Doğum FETÖ icadıdır diyenler CAHİLDİR CAHİLDİR CAHİLDİR... FETO'yu tanımamaktadır. FETO'cular şimdiye kadar Peygamber (as)'ı anmak için, O'nu(sav) dünyaya tanıtmak için ne yaptı ki? Peygamber(as) anma etkinliklerini FETO ile ilişkilendirerek yasak kapsamına almak isteyenler. varsayalım ki haklısınız ve bu etkinlikler bir FETO projesi... O halde siz yarın da bir FETO projesi olan türkçe olimpiyatları üzerinden Türkçe'nin yasaklanmasını mı talep edeceksiniz?

Hevidar: Kutlu Doğum, kutlu sevda birilerini fena rahatsız etmiş. Tüm meydanlardan haykıracağız. Allahummesalli ala seyyidina Muhammed.

"Evliya Çelebi" rumuzlu kullanıcı: Neyin peşindesiniz? Kutlu doğumlardan dolayı zindan yatanlar da fetöcü mü? FETÖ'cüler Kutlu Doğum'dan dolayı kumpas kurmuşlardı. (İLKHA)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55