,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

''Türkiye enerjisini güneşten sağlayacak''

''Türkiye enerjisini güneşten sağlayacak''
Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki en saygın şirketler arasında yer alan EkoRE, BM ve RASIT (Royal Academy of Science International Trust) ile birlikte düzenlediği The Agora etkinliğinde yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını anlattı.

EkoRE CEO’su Serhan Süzer, Birleşmiş Milletler’de enerji sorunlarına çözüm sundu.

Türkiye’nin alanının yalnızca yüzde 0,4’üne Güneş Enerji Santrali yaparak tüm ülkeye yetecek kadar enerji üretilebileceğini belirten Serhan Süzer, bu durumun enerjide dışa bağımlılığı kaldıracağını ve geliştirilerek Türkiye’nin enerji ihraç eden ülkeler arasına girebileceğini söyledi.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki en saygın şirketler arasında yer alan EkoRE, Royal Academy of Science International Trust (RASIT) ve Birleşmiş Milletler Permanent Mission ile beraber düzenlediği The Agora etkinliğini gerçekleştirdi. EkoRE CEO’su Serhan Süzer, etkinlikte yaptığı konuşmada yenilenebilir enerji kaynaklarını ve 2030 yılı için belirlenen kalkınma hedeflerini anlattı. Konuşmasında yenilenebilir enerjinin tercih edilme sebepleri, farklı yenilenebilir enerji kaynakları ve teknolojileri, bu kaynak ve teknolojilerin uygulama modelleri, yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulaşmanın dünyada ve Türkiye’de ne kadar mümkün olduğu, iklim değişikliği ile mücadele için nasıl bir vizyonun ortaya konması gerektiğini anlattı. “Kimseyi geride bırakmamak” için özel sektörün yenilenebilir enerji kaynakları ile nasıl sürdürülebilir kalkınma hedeflerine varabileceklerine de odaklanılan etkinlikte Serhan Süzer, kadın bilim insanlarını yoğun şekilde destekleyen Royal Academy of Science International Trust (RASIT) ile olan işbirliğimizi de açıkladı.

Konuşmasına yenilenebilir enerji türlerini ve uygulama alanlarını tanıtarak başlayan Serhan Süzer, güneş enerjisi konusunda şebekeden bağımsız sistemlerin tercih edilmeye başlanıldığını belirtti. Böyle bir uygulama örneğini EkoRE’nin Şanlıurfa’da kurduğu güneş enerjisi ile çalışan tarımsal sulama pompalarının tanıtım filmi ile veren Süzer, güneş enerjisinin üretildiği yerde tüketilmesinin avantajlarını anlattı.Ayrıca “Toplam enerji üretiminin ne kadarının yenilenebilir enerjiden geldiğini sormak artık gereksiz. Doğru soru, yüzde yüz yenilenebilir enerjiye geçişin ne zaman gerçekleşeceği olmalıdır” dedi. Petrol ve doğal gaz gibi fosil yakıtların değerli hammadde olduklarını sırasıyla petrokimya veya gübre endüstrisinde kullanılmaları gerektiğini vurguladı.  Türkiye’nin alanının yalnızca yüzde 0,4’üne Güneş Enerji Santrali yaparak tüm ülkeye yetecek kadar enerji üretilebileceğini belirten Süzer, bu durumun enerjide dışa bağımlılığı kaldıracağını ve geliştirilerek Türkiye’nin enerji ihraç eden ülkeler arasına girebileceğini söyledi.

Yenilenebilir enerjilerin efektif kullanılabilmesi için enerji tüketimi ve şehir planlamasında da düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Süzer, elektrikli otomobil kullanımının çok önemli bir adım olduğunu ancak bu otomobillere sağlanan elektrik yenilenebilir enerji kaynaklarından değil, fosil yakıtlardan elde ediliyorsa aslında bir değişiklik meydana gelmediğini de açıkladı. Süzer, “Arabanızı şarj etmek için kömürden elde edilen elektriği kullanıyorsanız, aslında arabanızı kömür ile çalıştırıyorsunuz demektir” dedi.

Yenilenebilir enerjinin yüzde yüz seviyesinde kullanılabilmesi için eğitimi de çok önemli olduğunu vurgulayan Serhan Süzer, EkoRE’nin gençleri yenilenebilir enerjiler ve doğal kaynakların korunması konusunda eğittikleri programlarından da bahsetti. RASIT ile yaptıkları işbirliği ile dünyanın her yerinden eğitilmek üzere stajyer kabul edeceklerini açıklayan Süzer, kadın ve erkek oranını yüzde 50 eşitliğinde tutacaklarını belirtti. 

ekore-ceo’su-serhan-suzer.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55