,
  • BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

"Türkiye, Azerbaycan'ın ekonomik ve kültürel alanlarda en önemli ortağıdır"

"Türkiye, Azerbaycan'ın ekonomik ve kültürel alanlarda en önemli ortağıdır"
Bakü'nün kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Azadlık Meydanında gerçekleşen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Azerbaycan'ın ticari, ekonomik ve kültürel alanlarda en önemli ortağı konumunda olduğunu belirtti.

Bakü'nün kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Azerbaycan'ın ticari, ekonomik ve kültürel alanlarda en önemli ortağı konumunda olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü törenine katıldı. Bakü Azadlık Meydanında gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak bağımsızlığının ilk dönemlerinden başlayarak Azerbaycan'a elimizden gelen her türlü desteği verdik. Bugün Türkiye, Azerbaycan'ın sadece siyasi ve askerî değil aynı zamanda ticari, ekonomik, kültürel ve diğer bütün alanlarda en önemli ortağı konumundadır" dedi.

"Türkiye, Azerbaycan'daki en büyük yatırımcılardan biri"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Türkiye olarak bağımsızlığının ilk dönemlerinden başlayarak Azerbaycan'a elimizden gelen her türlü desteği verdik. Bugün Türkiye, Azerbaycan'ın sadece siyasi ve askerî değil aynı zamanda ticari, ekonomik, kültürel ve diğer bütün alanlarda en önemli ortağı konumundadır. Bağımsızlıktan bu yana Türkiye'de eğitim almış Azerbaycanlıların sayısı 125 binin üzerindedir. Hâlen 15 binden fazla Azerbaycanlı öğrenci Türk üniversitelerinde tahsil görüyor.  Askerlerimiz ortak tatbikatlar gerçekleştirirken, Afganistan gibi dünyanın değişik bölgelerinde birlikte faaliyet gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Bugün Azerbaycan'ın, dünyanın değişen jeopolitik koşullarına uyum sağlayarak kısa sürede bölgesinin parlayan yıldızı hâline geldiğini belirten Erdoğan, "Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, TANAP gibi müştereken hayata geçirdiğimiz projeler ise tüm bölgeye damgasını vuruyor. Türkiye, Azerbaycan'daki en büyük yatırımcılardan biridir. İnşallah Azerbaycan da çok yakında Türkiye'de aynı konuma gelecektir." açıklamasında bulundu.

"Azerbaycan'ın problemi bizim problemimizdir"

"Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, gururu bizim gururumuz; derdi, sıkıntısı, problemi de bizim problemimizdir." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Azerbaycan'ın en büyük sıkıntı kaynağı olan Yukarı Karabağ bizim için de aynı derecede sıkıntı kaynağıdır. Türkiye olarak problemin çözümü için Azerbaycan'ın ortaya koyduğu çabaları sonuna kadar desteklemeyi sürdüreceğiz. Yıllardır vatan hasretiyle hayatlarını sürdüren 1 milyondan fazla kardeşimizin, artık gözyaşları dinsin istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55