,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

Türk Kanser Derneği Meme Kanserine “DUR” dedi!

Türk Kanser Derneği Meme Kanserine “DUR” dedi!
Kurulduğu günden bugüne kadar yüz binlerce kişinin ücretsiz kanser taramasını, teşhisini ve tedavisini gerçekleştiren Türk Kanser Derneği;siyaset, iş, kültür& sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin de katılımıyla meme kanserine “DUR” dedi!

Türk Kanser Derneği; her yıl 1 – 31 Ekim tarihlerinde kabul edilen Meme Kanseri Farkındalık Ayı boyunca hayata geçirdiği ve fark yaratan proje ve farkındalık etkinlikleriyle meme kanserine dikkat çekmeye devam ediyor.

 

Ekim ayı boyunca meme kanserinde erken tanı, risk faktörleri ve taramanın önemine vurgu yapmak adına ülke genelinde birçok etkinlik düzenleyen Türk Kanser Derneği, çoğunluğunu meme kanserini yenen kadınlardan oluşan “Kazananlar Kulübü” ile birlikte erken tanının ve moralin kanserle mücadelede önemine vurgu yapıyor.

 

2 Ekim Pazartesi günü Sait Halimpaşa Yalısı’nda meme kanserine dikkat çekmek ve Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde yürütülecek projeler hakkında düzenlenen basın toplantısına Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman başta olmak üzere Prof. Dr. Sezer Sağlam, Prof. Dr. M. Refik Killi ve Op. Dr. Murat Atay konuşmacı olarak katılarak, meme kanseri hakkında güncel veri ve bilgileri paylaştılar. Toplantıya eşlik eden Türk Halk Müziği sanatçısı Yudum ve son dönemin parlayan dizi oyuncusu Perihan Ünlücan da Meme Kanserine DUR diyerek destek verdi. Kanseri yenmiş gönüllüler, siyaset, iş, kültür & sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri ile birlikte gerçekleşen basın toplantısı; erken tanının önemine vurgu yapılarak “Bana olmaz deMEMELİ, Meme Kanserine “DUR” diyelim açıklamalarıyla sona erdi.

 

Yapılan erken tanı çağrıları sayesinde kadınların muayenelerini yaptırmasına ve erken evrede tanılanan meme kanserinin,%100 tedavi edilebilir olduğu konusuna dikkat çeken Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman; “Bugün, her 8 kadından 1’ine meme kanseri teşhisi konuyor. Bu da çok yüksek bir oran olarak kabul ediliyor. Biz bugün burada Türkiye’nin yetiştirdiği, alanında uzman doktorlarımız ve bize destek olan ünlü isimlerimiz ile birlikte meme kanserinde erken teşhisin önemine farkındalık yaratmak için bir araya geldik. Meme kanserinde erken tanının, meme kanserine bağlı ölüm oranını düşüreceğine dikkat çekmek istiyoruz. Meme kanseri, erken evrede tanılandığında %100 oranında tedavi edilebilen bir kanser türü. Bu kanser türünün, diğer kanserlere göre en önemli farklılığı ise sıfırıncı evresinin olması. Yani hastalık, kişiye zarar vermeden çok kolay yöntemlerle teşhis edilebiliyor ve önlenebiliyor. Bunun için yapılması gereken şey, düzenli kontrollerin yapılması. Öncelikle herkesin kendi vücudunu tanıması lazım. Bir kız çocuğunun bile vücudunu tanımasını istiyoruz. Annelerin çocuklarını bilinçlendirmelerini çok önemsiyoruz. Hiç kimse “Bana olmaz” dememeli. Buna karşılık kanserden de korkmamalı” dedi.

Türk Kanser Derneği yaptığı çalışmalarla geçmiş yıllara oranla bu hastalığa bağlı ölüm oranlarının %10 gerilemesine katkı sağladı.

 

%10’dan daha fazlası için çalışmalarını yürüten Türk Kanser Derneği’nin en büyük hedefi meme kanserine bağlı ölümleri en aza indirmek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55