,
  • BIST 9555.59
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Türk hacı adayları kutsal toprak Arafat'ta

Türk hacı adayları kutsal toprak Arafat'ta
Hacı adayları, Suudi Arabistan'ın Hac ve Umre Bakanlığı'nın 2016 hac organizasyonu kapsamında belirlediği kurallar çerçevesinde araçlarla Arafat'a doğru yola çıktı.

Hacı adayları, Suudi Arabistan'ın Hac ve Umre Bakanlığı'nın 2016 hac organizasyonu kapsamında belirlediği kurallar çerçevesinde araçlarla Arafat'a doğru yola çıktı. Hacı adaylarının büyük bölümü önce Mina'ya geçti. Hacı adayları, burada geceyi geçirdikten sonra yarın sabah Arafat'a doğru yola çıkacak.

Hacı adaylarının büyük çoğunluğu menzillerine otobüslerle intikal etti. Kimi hacı adaylarının yürüyerek başladığı yolculuğu da geç saatlere kadar sürdü. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacı adaylarını otobüslerle Arafat'a taşıdı. Öğle saatlerinde başlayan Arafat'a hareket, saat 23.00'e kadar devam etti. Arafat'a ulaşan Türk hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan klimalı çadırlara yerleşti.

Akşam ve yatsı namazlarını Arafat'ta kılan Türk hacı adaylarından bazıları, Hz. Adem ile Hz. Havva'nın yeryüzünde buluştuğu ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in veda hutbesini okuduğu Rahmet Tepesi'ne çıkarak dua etti, bazıları da yarın sabah namazıyla başlayacak Arafat Vakfesi için dinlenmeye çekildi.

Önce Mina'ya gelen hacı adaylarının durumuyla ilgili açıklama ise Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Mansur Türki'den geldi. Türki, hacı adaylarının yüzde 90'ının Mekke kentinden Mina bölgesine geçişlerinin tamamlandığını söyledi. Yüz bin dolayında hacı adayının ise Mekke'den direkt Arafat'a geçtiğini aktaran Türki, intikaller sırasında şimdiye kadar hiçbir sorunun yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Mina'ya ulaşan hacı adaylarının Arafat yolculuğu yarın sabah namazının ardından başlayacak. Arafat'a intikalin gerçekleşmesiyle, hacı adayları, arife günü öğle ve ikindi namazlarını birleştirerek (cem-i takdim) kılacak. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada "Vakfe Duası'nı" gerçekleştirecek. Daha sonra hacı adayları, Müzdelife'ye hareket edecek. Burada ise hacı adayları, akşamı, yatsı namazıyla birleştirerek (cem-i tehir) kılacak.

Adaylar, hac görevinin vaciplerinden Müzdelife vakfesini yaptıktan sonra Mina'ya hareket edecek. Müzdelife ve Mina'daki hazırlıkların da tamamlandığı belirtildi. Mina'da Cemerat (Büyük Şeytan) dediğimiz şeytan taşlama işleminin ardından hacı adayları bayramın birinci gününün sabah namazına kadar buradaki ibadetlerini bitirip Harem-i Şerif'te Kurban Bayramı namazını kılmak için yollara dökülecek.

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55