,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den 'Mirac Gecesi' mesajı

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den 'Mirac Gecesi' mesajı
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, bu gece idrak edilecek olan Mirac Gecesi'nde, musibetlerden kurtuluşumuz ve insanlığın huzuru için bolca dua edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Ünal, mübarek üç aylar içerisinde yer alan önemli gecelerden biri olan Mirac Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Açıklamasına İsrâ Suresi'nin birinci ayeti olan "Kendisine ayetlerimizden bir kısmını göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, görendir." Buyruğuyla başlayan Ünal, "Bu gece Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kutlu ve manevi bir yolculuğunun adıdır. Mirac, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve Yüce Allah'ın huzuruna ulaştığı, içerisinde hikmetlerin bulunduğu mübarek bir yolculuktur." dedi.

"Birbirimize güzelliklerde ve hayır işlerinde örnek olalım"

Mirac Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajında Ünal, "İnsanlık olarak zorlu bir zaman diliminden geçiyoruz. Salgın hastalık felaketi başta olmak üzere, bir sürü doğal afetlerle karşı karşıyayız. Bunun yanında, insanoğlu kendi yapıp ettikleriyle, hırs ve öfkesiyle dünyayı yaşanmaz hale getirmektedir. Yüce Allah'ın bizlere verdiği nimetleri paylaşmak yerine, yok etmek ve sadece kendine alma yarışında bulunuluyor. Başkalarının hakkı gasp ediliyor. Düşünülse bu dünya bütün insanlığa yeter. Bu sebeple Mirac, insanların nefis muhasebesinin, iç dünyamıza yolculuğunun yapılmasına da vesile olmalıdır. Böylelikle gerçek kulluğun tadına vararak iyilik ve yardımlaşmada birbirimizle yarışalım. Birbirimize güzelliklerde ve hayır işlerinde örnek olalım." ifadelerine ver verdi.

"İnsanlık olarak güzel ahlakı yaşayabilmenin yolu hata, günah ve çirkinliklerden bir daha işlememek üzere tövbe etmektir"

Hazreti Peygamber'in ifadesiyle; "Müminlerin miracı" olan namaza dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunan Ünal, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Beş vakit namazda Yüce Allah'ın huzuruna durarak yalnız O'na ibadet etmenin ve sadece O'ndan yardım istemenin hazzına ulaşalım. Hem şahıs hem toplum ve bütün insanlık olarak güzel ahlakı yaşayabilmenin yolunu bulmalıyız. Bu yol aslında bellidir; her türlü hata, çirkinlik ve günahlardan bir daha işlememek üzere tövbe etmektir. Miracın anlamına izafeten, heva ve heveslerimizden vaz geçerek Allah'ın rızasını kazanacak iş ve işlemleri yapabilmemizdir."

"İsra ve Mirac mucizesinin cereyan ettiği topraklarda yaşanan zulüm, vahşet ve hak ihlalleri son bulmalı"

Son olarak Ünal, "Mirac Gecesi gibi zaman dilimleri bizlere, durup düşünmemizi, tefekkür ve tezekkür etmemizi hatırlatır. Yüce Rabbimizin bitmeyen merhametinden faydalanmamız için dua, niyaz ve yakarışta bulunmamıza vesile olmalıdır. Özellikle, Müslümanlar için özel ve ayrı bir değer ifade eden ve İsra ve Mirac mucizesinin cereyan ettiği topraklarda yaşanan zulüm, vahşet ve hak ihlalleri son bulmalıdır. Kudüs başta olmak üzere, dünyada esenlik, huzur ve insanlık hâkim olmalıdır. Bu duygularla, milletimizin ve bütün Müslümanların Mirac Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Allah'a samimiyetle açtığımız ellerin, yakarışların ve yapılan duaların kabul edilmesini niyaz ediyorum. Bu gecenin; aziz milletimizin ve İslam aleminin birliğine, huzuruna, dirliğine ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine vesile olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55