,
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Turizm acenteleri Şırnak’ın turistik yerlerini geziyor

Turizm acenteleri Şırnak’ın turistik yerlerini geziyor
İdil ilçesine bağlı köylerde tarihi manastır ve kiliseleri dolaşan Şırnaklı turizmciler, bu kiliseler hakkında ön bilgi aldıktan sonra, turizme açılması için gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi.

Şırnaklı turizm acenteleri Şırnak’ın tarihi mekânlarını turistlere tanıtmak amacıyla bir gezi gerçekleştirdi.

Şırnak Üniversitesince Ekim ayında 2023 vizyon çalışması kapsamında yapılan Turizm Çalıştayı sonucunda, Şırnak il ve ilçelerinin ‘’terör olaylarıyla’’ değil turizm ile anılmasına karar veren Şırnaklı turizm acenteleri bir araya gelerek, Şırnak’ın İdil ilçesindeki tarihi ve turistik alanları gezerek bilgi sahibi oldular.

İdil ilçesine bağlı köylerde tarihi manastır ve kiliseleri dolaşan Şırnaklı turizmciler, bu kiliseler hakkında ön bilgi aldıktan sonra, turizme açılması için gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi.

Aralarında Şırnak Turizm ve İşletmeilik Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Doç. Sedat Çelik, Türkiye Seyahat Acenteler (TÜRSAB) Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız ve Şırnak, Silopi, Cizre ve İdil ilçesinde bir araya gelen heyet ilk önce İdil ilçesine bağlı Öğündük, Haberli, Sareköy, Meryem Ana Kilisesi, Mor Eşayo Kilisesi, Mor Gorgis, Mor Şemon, Mor Yakup, Mor Mejdalaniye, Mor Azizlayto, Mor Yohanon ve Tarihi Mor Yakup Aziz evi gibi tarihi alanlarda inceleme yaptılar.

Heyet, daha sonra bu tarihi mekânlar hakkında bilgi aldıktan sonra ‘’terör olayları’’ ile anılan Şırnak’ın artık turizm ile anılması için gereken işlemleri yapacaklarını belirttiler.

Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız program sonrası yaptığı açıklamada, İdil ilçesinin tarihi yerlerini bizzat gelip görmek istediklerini ve İdil ilçesinde bu kadar köklü bir tarihin yattığını ilk kez gördüğünü söyledi.

Yıldız, "Tarihi kiliselerin yerlerini tespit etme bazında bu gezimizi gerçekleştirdik. Amacımız yarın birilerini burada ağırlamaya çalışırken, kendimizin görmediği yerleri turistlere anlatamayız. Bunun için öncelikle bizim bilgilenmemiz gerektiğini düşündük ve geldik." dedi.

Şırnak Turizm ve İşletmecilik Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Sedat Çelik Turizm Çalıştayı’nda aldıkları karar doğrultusunda bu geziyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yrd. Doç Sedat Çelik konuşmalarına şunları ekledi: "Şırnak şu ana kadar hep olumsuz bir imaj ile karşımıza çıkmakta. Sosyal medya ve internet sitelerinde hep terör ile anılması ön plana çıkmakta. Ama bundan sonraki süreçte biz Şırnak’ı insanlığın ikinci doğuşu Hz Nuh’un memleketini bu şekilde anılmasından ziyade var olduğu kültürel değerleri ile tarihi yapısıyla, ortaya konulmasını ve bu şekilde lanse edilmesini istiyoruz. Bundan sonraki süreçte de bütün kurum ve STK’lar ile bir araya gelerek bu tür etkinlikleri yaparak ve bundan sonraki süreçte pazarlama ve tanıtımı el ele vererek gerçekleştirmeyi düşünüyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55