,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Turgut: "Gizli ve açık zamlar esnaf ve halkı mağdur ediyor"

Turgut: "Gizli ve açık zamlar esnaf ve halkı mağdur ediyor"
Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntıları dinleyen HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, birçok esnafın kepenk kapatmayla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Gizli ve açık zamların esnaf ve halkı olumsuz etkilediğine dikkat çeken HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, birçok esnafın kepenk kapatmayla karşı karşıya kaldığını söyledi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Vedat Turgut başkanlığındaki heyet, Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntıları dinledi.

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Turgut, HÜDA PAR olarak kuruldukları günden itibaren sürekli sahada olduklarını söyledi.

Geçen yıl yaşanan ekonomik sıkıntılardan sonra esnafın ciddi sıkıntılar çektiğini belirten Turgut, bu yıl da aynı sıkıntıların daha ağır bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Turgut, " Hükümet başta olmak üzere bütün yetkililerin, esnafın sorunlarını, HÜDA PAR’ın yaptığı gibi birebir, kendileriyle yüz yüze görüşerek, sorunlarını dinleyerek ve çözüm yolları arayarak esnafa yardımcı olmalıdır. Zira şu an esnaftan edindiğimiz izlenim, 2018 yılının da 2017 yılı gibi iyi geçmediği ve böyle devam etmesi durumunda birçoğunun iflas edeceği, birçoğunun kepenk kapatma durumunda kalacağı yönündedir." ifadelerini kullandı.

Turgut, konuşmasına şöyle devam etti: "2017'nin son aylarında ve 2018'in başlarında yapılan zamlar esnafımızı ve halkı mağdur etmektedir. Asgari ücretin neredeyse altında aldığı ücretle geçimini sağlamaya çalışan halk, zorunlu ihtiyaçları dışında başka bir ihtiyacını karşılayamamakta ve dolayısıyla bu da esnafı olumsuz etkilemektedir. Buna bir çözüm bulunması gerekir. HÜDA PAR olarak her zaman halkımızın yanında olacağız. Her zaman esnafımızın sıkıntılarını dile getireceğiz. İmkânlar dâhilinde yapabileceklerimizi yapacağız, yapamadığımız durumlar da varsa biz bunu ilgililere iletmek suretiyle esnafın taleplerinin karşılanması için işin takipçisi olacağız. Eğer o da yapılmazsa şu anda yaptığımız gibi halkımızı bilgilendireceğiz." şeklinde konuştu.

Turgut, açıklamasının devamında Türkiye'nin Irak Kürdistanı Bölgesiyle gerilen ilişkilerini tekrar eski düzeye çekmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55