,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Turgut: Bu kardeşlerimiz on binlerce Müslüman’ın arasında katledilmedi mi?

Turgut: Bu kardeşlerimiz on binlerce Müslüman’ın arasında katledilmedi mi?
HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, Gaziantep’te 6-8 Ekim saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinliğinde, "Bu kardeşlerimiz on binlerce Müslüman’ın arasında katledilmedi mi?" diyerek vahşete dikkat çekti.

Gaziantep’te 6-8 Ekim saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma etkinliğinde konuşan HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, "Bu kardeşlerimiz on binlerce Müslüman’ın arasında katledilmedi mi?" diyerek dikkat çekti.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Diyarbakır’da PKK/HDP'lilerin 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilişinin yıldönümü dolayısıyla bir anma etkinliği düzenlendi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla sokaklara inen PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen programla anıldı.

HÜDA PAR İl binasında düzenlenen program, Abdulcelil Polat’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızılçınar yaptı.

Birilerinin 3 yıl önce 6-8 Ekim saldırılarında, IŞİD'i bahane göstererek ülkemizde mazlumları hunharca katlederek bir vahşet işlediklerini hatırlatan Kızılçınar, "Yasinlerimizi şehit etmişlerdir, camilerimizi yakmışlardır ve kutsallarımıza da saygı duymamışlardır. Fakat tüm bunlar işlenmesine rağmen tarihten de gördüğümüz üzere Yasinlerimiz ve Allah’ın davası kaybetmemiştir.” dedi.

"Bu kardeşlerimiz on binlerce Müslüman’ın arasında katledilmedi mi?"

Kızılçınar’ın açılış konuşmasının ardından konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Vedat Turgut, “Diyarbekir’de, Batman’da, Mardin’de, Şırnak’ta, Hakkâri'de, Adana’da ve Mersin’de sırf ‘Rabbim Allah’tır’ dediği için, sakalı olduğu için, cübbeli olduğu için, hanımı örtülü olduğu için, Diyarbekir’de Kurban Bayram’ında sırf Kobani’den gelen Müslümanlar ‘aç kalmasın’ diye belki kendi akrabalarının bayramını yapmadan, gidip onları ziyaret etmek üzere ellerindeki kurban etlerini onlara vermek üzere bu kardeşlerimiz sokaklarda, Yüksekova’da sakallı olduğu için katledilen ağabeyimiz binlerce, on binlerce Müslüman’ın arasında katledilmedi mi? Bingöl Karlıova’da sırf dindar olduğu için evinin önünde belki de hanımının yanında, kızı kucağında iken HÜDA PAR’lı olduğu için şehit Fethi kardeşimiz şehit edilmedi mi?” diye sordu.

Konuşmasını "Çözüm Süreci"ne değinerek sürdüren Turgut, "İsmine 'çözüm süreci' dedikleri bir süreç başlatacaklar. Bu süreçte şu toprakları Müslümansız bırakmak, Müslümanlara hak tanımamak üzere belki derin mahfillerde, derin devlet adamlarıyla istişareler edecekler, anlaşmalar yapacaklar. Ama HÜDA PAR camiası var. Dolayısıyla 'bunlar size ait' denilip bir kansız zalim, gaddar ve katil bir örgütün insafına bırakılacaklar. 'Size bu süreç zarfında ne yapıyorsanız yapın' denilecek. O süreç zarfında dedik ya Diyarbakır’da, Cizre’de, Batman’da, Mersin’de, Antep’te, Adana’da, Urfa’da binlerce Müslüman’a saldırı yapılacak yüzlerce derneğe, Kur’an kursuna, camiye saldırı yapılacak. Gelin görün ki devlet erkânı, emniyet teşkilatı ve güvenlik güçleri de bunlara sessiz kalacak.” diye konuştu.

Turgut, “Yasin ve arkadaşları 'hani bir eve kendimizi atalım' dediler. Bizim örfümüze göre birileri kendini bir eve attıktan sonra kurtulmuş olur. İmam Hüseyin’i de çağıran Kûfelilerin İmam Hüseyin’e sahip çıkmaları gerekmez miydi? Zira onların misafiriydi. Günümüzün Hüseyinleri ve Yasinleri de bir binanın üçüncü katına sığınacaklar. Ama o zalimler onlardan vazgeçmeyecek. Dedik ya İslam’a düşman üzerine bir emir almışlar ve yerine gelmesi gerekir. Dördüncü kattan kendilerini iplerle sarkıtacaklar, bellerindeki silahlarla o kardeşlerimizi o dairenin içinde vuracaklar, yaralayacaklar, şehit edecekler, yetmezmiş gibi ellerindeki sopalarla ve satırlarla evin içinde onları İmam Hüseyin misali paramparça edecekler. Yine yetmezmiş gibi onları alacaklar üçüncü, dördüncü kattan baş üstü aşağı atacaklar. Yine yetmezmiş gibi bazıları arabalarıyla o nazenin bedenleri ezecek. O zılgıt çeken kadınlar da o gençlerin yakılması için de üçüncü, dördüncü ve beşinci katlardan kimisi elbisesini, kimisi battaniye ve kimisi belki evindeki halıyı atacak. Yasin’in anne ve babası günlerce Yasin’i arayacak. Morgda kimi cesetler görecekler, yüzü ve vücudu yanık, ceset şişmiş Yasinim olamaz. Yasin nur yüzlüydü, Yasin nazenindi. Ama şu an önümde öyle cesetler var ki tanınmayacak seviyeye gelmiş’ diye belki de morgun kapısından geri dönecek. Amed sokaklarında, morgunda şehit Yasin’in annesi şehit Yasin’imi ayağındaki beninden tanıyacak. Peki, şimdi soruyorum. Yasin ve arkadaşları diğer Müslümanlar, dernekler, camiler, Kur’an kursları, Kur’an-ı Kerimler saldırıya uğradığı zaman binlerce, on binlerce ve yüz binlerce Müslüman yok muydu? Tarih tekerrür ediyor.” şeklinde konuştu.

“HÜDA PAR’ı hesaba katmamışlardı”

“Eğer HÜDA PAR olmamış olsaydı, Müslümanların sesi olan şu dava olmamış olsaydı 90’lı yıllardaki gibi belki birçoğumuzu Yasin ve arkadaşları gibi paramparça şehit edeceklerdi.” diyen Turgut, konuşmasına şöyle devam etti: “Mülki amirlere de birkaç çift sözümüz var. Dedik ya bir süreçti, Müslümanlar onlara teslim edilmişti. Ama HÜDA PAR’ı hesaba katmamışlardı. 90’lı yıllarda Müslümanları şehit edecekler ve bazen kundaktaki bebeği bomba ile şehit edecekler. Bazen ak saçlı, sakallı anne ve babaları evlerinde bomba ile şehit edecekler. Bazen İdil’de Seyyid Hasan ve Hüseyin’i paramparça edecekler, onları nehre atacaklar, halen cesetleri bulunmamış. Ama gelin görün ki bunu yaptıkları gibi medyalarına da çıkacaklar ‘bu Müslümanlar bizi öldürdüler, bunlar adam öldürüyorlar, parçalıyorlar’ diyecekler. Ama gelin görün ki HÜDA PAR olmamış olsaydı, Müslümanların sesi olan şu dava olmamış olsaydı. Aynı 90’lı yıllar gibi belki birçoğumuzu Yasin ve arkadaşları gibi paramparça şehit edecekler. Ondan sonra meydanlarda 'bunlar bizi vurdu, bizi öldürdü' diyecekler. Bir siyasi partinin üst düzey yetkilisi de özellikle Kobani olaylarından sonra 'Burasının Kobani olması gerekir. Herkesin Kobani ruhuyla sokaklara çıkması gerekir' çağrısından sonra Amerika’daki emirden sonra 'Kobani’de ölüm var, taş üstüne taş kalmamış, her taraf ölüm, katliam. Dolayısıyla buraların oralara benzemesi lazım.' Bu açıklamanın başka bir izahı yok.”

Herkesin HÜDA PAR’ın programına ihtiyacı olduğunu ifade eden Turgut, “Filistin’deki Müslümanların o Yahudi zulmünden kurtulmaları için HÜDA PAR’a ve programına ihtiyacı var. HÜDA PAR’ın programı İslam’ı, Kur’an’ı, hakkı ve adaleti referans alan bir programdır. Dolayısıyla HÜDA PAR’ın programına şu an Suriye’de evi yıkılan evlatları ‘Bahrê Sıpî’ dediğimiz Akdeniz’de boğulan insanların da ihtiyacı var. HÜDA PAR ve davasına Sünni, Şii, ya da Kürt, Türk, Arap, Çerkez ve Fars etnik çatışması içinde olan milyonlarca Müslüman’ın ihtiyacı var. Belki de HÜDA PAR’ın programına şu an Siyonist Yahudilerin, emperyalist Hristiyanların zulmü altında inleyen mazlum Yahudilerin de ihtiyacı var. Dolayısıyla da yükümüz büyük, sorumluluğumuz çok, sermayemiz az, yapılacak şey çok, ömür ve vakit de kısa. Onun için bütün kardeşlerimize, milletimize ihtiyacımız var.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Turgut’un konuşmasının ardından ilahi ses sanatçıları tarafından Yasin Börü ve arkadaşlarının üzerine bestelenen ezgilerin seslendirilmesinden sonra okunan dua ile program sona erdi.

Anma programına; HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve il yönetimi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti üye ve gönüllüleri ile halk katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55