,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Türel'den ​Çakırlar bölgesine imar müjdesi

Türel'den ​Çakırlar bölgesine imar müjdesi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bahtılı-Çakırlar bölgesinin imar sorununu Batı Çevreyolu imar planlaması dahilinde çözeceklerini müjdeledi.

Çakırlar, Doyran, Bahtılı mahallelerinde vatandaşlarla biraraya gelen Antalay Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, imar sorunuyla ilgili müjde verdi. Mahkeme kararıyla iptal edilen Zümrüt Mahallesi ve Batı Çevreyolu etrafındaki imar planlamasını mahkemenin gerekçeli kararına göre düzeltip yeniden yapacaklarını belirten Türel, yeni planlamaya Bahtılı ve Çakırlar bölgesini de dahil ederek, bölgenin yıllardır süregelen imar sorununu çözeceklerini kaydetti.

 

1 yıl sonra tarih olur

 

Başkan Menderes Türel, konuyla ilgili şunları söyledi: “Zümrüt mahallemizle ilgili Batı Çevreyolunda, muhtarlarımızla birlikte bir imar planı yapmıştık ama bizi hep böyle ayaklarımızdan çekiştiriyorlar hep geciktiriyorlar. Hep beraber oturup mutabık kaldığımız planı yargıya giderek iptal ettirdiler. Halep oradaysa Çakırlar burada şimdi gene yapacağım. Her şerde bir hayır vardır. Daha önce Zümrüt Mahallesi ve Batı Çevreyolu etrafı ile birlikte planımız vardı. Şimdi yeni planımızın içerisine Çakırları da ekliyoruz. 1 yıl sonra Allah’ın izni ile Çakırlar’ın imar problemi de tarihe gömülmüş olur.”

 

Antalya için evet

 

Planlama için kamu görüşlerine ihtiyaç olduğunu hatırlatan Türel, “Bütün bunlar için çalışıyoruz. Şimdi bu kararlılığımızı güçlü bir devlete sahip olduğumuzda işte ayağınıza böyle farklı farklı çelme takmak isteyenlere karşı gecikmeden daha hızlı çözeceğiz. Onun için evet diyoruz. Çakırlar için evet diyoruz. Konyaaltı için evet diyoruz. Antalya için evet diyoruz. Türkiye için evet diyoruz” dedi.

 

Hayır dediler dönüp bakmadılar

 

Başkan Türel, bir ülkenin ve şehrin kalkınması güçlenmesinin istikrar sayesinde olduğunu ifade ederek, şunları aktardı: “Bakın bu bölgenin imar sorununu ben ilk dönemden beri uğraşıyorum. İlk 5 senemizde çözmek mümkün olmadı. Çözümüyle ilgili bir şeyler söylemiştim. İstikrar, yönetimde süreklilik demek. İstikrar bozulunca her iş kalıyor Antalya'da bunu en iyi siz gördünüz. Benim ilk dönemimden ayrıldıktan sonra sizin imar sorununuza dönüp bakan oldu mu? Aksine bir de buralara imar yaptırmam diyenler geldi göreve. İstikrar olsaydı şimdi buranın imar sorununda çok daha farklı bir yerdeydik. 5 senemizi 15 sene ile kaybettik. Arkadaşlar bu hayırcılar bizi hep engellemeye çalışmaktan başka bir iş yapmadılar yapmıyorlar. Ömürleri hayır demekle geçmiş. İşte geldiler Bahtılı, Çakırlar’ın imar problemine hayır dediler dönüp bakmadılar. Şimdi yeniden göreve geldik. Biz ilgileniyoruz. Uncalı'nın Batı Çevre Yolu ile ilgili imar planını çözmeye kalktığımızda bu sefer hayırcıların maşaları devreye girdi, mahkemeye gitti. Mahkeme kapılarında saatlerce meramımızı anlatacağız diye uğraştık. Bugün hayır diyenler buranın sorunu için bugüne kadar ne yapmışlar. Geciktiriyorlar. Ama menzile ulaşmaktan alıkoyamıyorlar Allah’ın izni ile halledeceğiz.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55