,
  • BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Tüpraş ve Euler Hermes arasında alacak risklerinin yönetimine yönelik işbirliği

Tüpraş ve Euler Hermes arasında alacak risklerinin yönetimine yönelik işbirliği
Tüpraş, alacak sigortası şirketi Euler Hermes ile alacak risklerinin yönetimine yönelik işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Euler Hermes, Tüpraş’ın 2,2 milyar TL’lik cirosu için alacak sigortası hizmeti verecek.

Alacak sigortası şirketi Euler Hermes, Tüpraş ile güçlerini birleştirdi. İşbirliği kapsamında, Tüpraş’ın 2,2 milyar TL’lik cirosu, Euler Hermes’in dünya devlerine hizmet verdiği Dünya Programı (World Agency) kapsamındaki özel koşullu poliçe ile sigortalanacak.


İmzalanan alacak sigortası vasıtası ile Tüpraş portföyündeki alacakların sigorta güvencesine alınmasının yanı sıra, iki şirketin risk yönetimini de ortak yürüteceklerini belirten Euler Hermes Türkiye Genel Müdürü Özlem Özüner: “Türkiye pazarında, ticari alacak sigortasına olan talep her gün artıyor. Türkiye’nin devleri alacak risklerinin yönetiminde bizlerle işbirliği yaparken, strateji ve ciro gelişimine daha fazla odaklanabiliyorlar. Tüpraş gibi ülke sanayisinde yarattığı katma değer ile Türkiye ekonomisinin nitelikli büyümesine katkı sağlayan bir kuruluşla işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de örneğine az rastlanan bu işbirliğimiz sayesinde, küresel liderliğimizin ve güçlü yerel uzmanlığımızın getirdiği faydaları sunarak Tüpraş’ın ticari alacaklarını olası risklere karşı koruyarak, işlerini daha güvenli ve istikrarlı bir şekilde büyütmelerini sağlayacağız” dedi.


Tüpraş CFO'su Doğan Korkmaz, alacak sigortasının sektörde çok önemli bir boşluğu dolduracağını belirterek,”Güçlü teminat yapımızdan ödün vermeden müşterilerimizin alımlarını destekleyecek kaynakları çeşitlendirme çabalarımızdan biri olan alacak sigortası, müşteri banka limitlerini zorlamayarak satışlarımızı garanti altına almada önemli bir enstrüman olacak, aynı zamanda karşı taraf riski değerlendirme süreçlerimize çok değerli bilgi girdisi sağlayacaktır ” dedi.

Euler Hermes; Dünya Programı kapsamında iş ortaklarına özel “butik çözümler” sunuyor. Euler Hermes tarafından 2007 yılında hayata geçirilen Dünya Programı, bünyesinde çok uluslu şirketlere yönelik, sağlıklı risk yönetimi sağlanması konularında danışmanlık hizmeti veriyor.

Tüpraş ve Euler Hermes poliçe kapsamında lider sigorta brokerlığı ve risk yönetimi şirketi Marsh Türkiye ve Ram Sigorta tarafından bir araya getirildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55