,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Tunceli'de katledilen öğretmen defnedildi

Tunceli'de katledilen öğretmen defnedildi
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK tarafından 16 Haziran'da kaçırılarak katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz, Gümüşhane Torul'da defnedildi.

Tunceli'de PKK tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz, Gümüşhane'de defnedildi.

Görevli bulunduğu Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesine gelirken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK tarafından 16 Haziran'da kaçırılarak katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz (23), Torul'da defnedildi.

Torul Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende Yılmaz'ın öz geçmişi okundu.

Burada katılımcılara hitap eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu saldırıların asla amacına ulaşamayacağını ve katledilen öğretmenin hesabının mutlaka sorulacağını söyledi.

Yılmaz, "Hepimizi derin bir acıya boğan, eğitime ve Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapılan bu terör saldırısını lanetliyor, şehit öğretmenimize Allah'tan rahmet, ailesi ve Milli Eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. Bu millet kendisi için çalışanları unutmaz. Eksik bıraktıklarını yeni öğretmenler de yapmaya devam edecek. Öğretmenimizin anısını yaşatacağız. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." dedi

Vali Okay Memiş ise PKK tarafından kaçırılan Necmettin Yılmaz'ın katledilmesinin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, "Teröristler, tek suçu o gün o yoldan geçmek olan öğretmenimizin dahi canına kastetme alçaklığını gösterdiler. Bu alçak saldırı, eli kanlı terör örgütünün hiçbir insani değere sahip olmadığını bir kez daha ispat etmektedir." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Torul Merkez Yeni Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılınan Yılmaz, namazın ardından Demirkapı köyündeki baba evinin önüne getirildi.

Burada helallik alındıktan sonra Yılmaz'ın naaşı aile kabristanlığında toprağa verildi.

Törene; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Vali Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, milletvekilleri, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kaymakamlar, protokol üyeleri, Yılmaz'ın yakınları ve sevenleri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55