,
  • BIST 9707.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 27 °C

TÜMSİAD Pakistan Türkiye Ticari ilişkileri için yeni adımlar atıyor

TÜMSİAD Pakistan Türkiye Ticari ilişkileri için yeni adımlar atıyor
Pakistan Rawalpindi Ticaret ve Sanayi Odası (RCCI), 30. Uluslararası Başarı Ödülleri ve B2B (yüzyüze) iş görüşmelerini İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleştirdi.

Pakistan’dan inşaat, bilişim, gıda, eğitim, turizm, konut, sağlık, yapı malzemeleri, makine, metal, ve tekstil sektörlerinden 150’nin üzerinde firmanın katıldığı gecede TÜMSİAD üyesi iş adamlarıyla yapılan görüşmelerde yeni iş anlaşmalarının ilk adımları atıldı. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Pakistan İstanbul Başkonsolosu Yousuf Junaid, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Rawalpindi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Raja Amir İqbal, TÜMSİAD Pakistan Şube başkanı Anees İqbal ve TÜMSİAD İş Adamları heyeti katıldığı gecede Türkiye- Pakistan arası ticari ilişkiler değerlendirildi.

Başarılı şirket yöneticilerine ödüllerin takdim edildiği RCCI 30. Uluslararası Başarı Ödülleri Töreni'nde Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin; “Bu program ile birlikte Pakistan Rawalpindi iş dünyasının Türkiye ile ticaretlerini geliştirmek istediklerini gösterdi. Pakistan ile uzun bir geçmişe dayanan kardeşlik hukukumuz var. Karşılıklı olarak her zaman iyi niyetlerimizi gösterdik. Bu kardeşlik hukukunu ticaretle ve yatırımlarla taçlandırmamız gerek. En yakın zamanda bizler de TÜMSİAD ile birlikte Pakistan’a tekrar gideceğiz” şeklinde konuştu.

Görüşmeler Türkiye Pakistan Arası Ticareti Üst Seviyelere Çıkartacak

Uluslararası yatırımcıların bir araya geldiği programın gala yemeğinde konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, görüşmelerin Türk-Pakistan ticaretini daha üst seviyelere çıkaracağını belirterek ‘’Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluk karşılıklı alt yapı geliştirme projeleri, taşımacılık projeleri, ticaret, yatırım ve daha birçok karşılıklı alışverişle yıllarca kendini ispatlamıştır. Türk iş adamları olarak bu programın işbirliğimizin daha üst seviyeye çıkartılması için bir diğer mükemmel platform olarak görmekteyiz.’’ dedi.

"Ticaret Hacmi 600 milyon dolar"

İki ülkenin şu an 600 milyon dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunu ancak bunun sahip olunan potansiyeli yansıtmadığını vurgulayan Başkan Doğan, ‘’ İş adamlarımız tekstil, ulaşım, konut, turizm gibi sektörlerde iş ve yatırım imkânlarını değerlendirmekte. Ancak mevcut 600 milyon dolarlık dış ticaret hacmi Türkiye ve Pakistan’ın sahip olduğu potansiyelin altında kalıyor. 30. Ödül Töreni ve ikili iş görüşmeleri gibi uluslararası iş dünyasını bir araya getiren programlarla, iş seyahatleriyle ve STK’ların ortak çalışmalarıyla bu ticaret hacmi istenen seviyelere çıkarılacaktır. Bizler de TÜMSİAD olarak bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz yıl iki ülke Bakanlarının katılımıyla Pakistan TÜMSİAD şubemizi kurduk. Şimdiden 200’e yakın üyemiz bu doğrultuda faaliyetlerimizi gerçekleştiriyor’’ diye konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55