,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

TÜM ÜLKE ÜZÜNTÜ İÇİNDEYKEN BAZI FAŞİST KAFALAR HALA AYNI

TÜM ÜLKE ÜZÜNTÜ İÇİNDEYKEN BAZI FAŞİST KAFALAR HALA AYNI
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 20.55’te 6.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, birçok ülkede de hissedildi. Ülkelerden geçmiş olsun ve yardıma hazırız çağrıları gelirken bizim içerideki bazı taş kafalılar hala aynı, hala ön yargılı, hala ırkçı.

MEHMET BOZDAŞ/HABER YORUM

Elazığ'da merkez üssü Sivrice olan 6,8'lik depremde 21 kişi hayatını kaybetti. Sivrice'de 5, Malatya Doğanyol'da 25 bina yıkıldı. 13. saatine ulaşan arama kurtarma çalışmalarında enkazdan 8 kişi sağ çıkarıldı. Öte yandan, Elazığ'da 30 kişinin halen enkaz altında bulunduğu belirtildi.

Doğal afetler sonucu oluşan sıkıntıları bir takım ırkçı söylemler oluşturmak ve bir toplumu aynı kefeye koymak öyle her beynin yapabileceği iş değildir çünkü işlevini yitirmiş ve ideolojilerle bürünmüş kendi kullanamaz, kendi düşünemez hale gelen beyinlere sahip olan kişilerin işidir işte bunlardan numune olarak birkaç örnek:

Birinin attığı twit olduğu gibi bu şekilde: "Hiç umrumda değil. çoğusu Kürt zaten. hepsi pkkya destek veriyor. Şehitlerimizin kanı yerde kalmaz işte"

Zaten ne kadar ırkçı ve faşistçe olduğu ortada, “mazlumun dini, dili, ırkı sorulmaz” evrensel ilkesi umurunda değil. Mazlum kimse el uzatılmalıdır biz öyle öğrendik ve öyle yapmaya da devam edeceğiz. 

Neymiş efendim Kürt’lermiş! Nereden biliyorsun? Belki de ölenler Kürt değil.

İşte ırkçı faşizm böyle tepkiler sonucunda güçleniyor.

Van depremini hatırlarsınız Rabbim bir daha yaşatmasın o günleri. 

O günlerde de bir faşist türemişti. O da sözde tanınmış, bilinmiş biri; ama ırkçı kafa kimde olursa olsun sahibini rezil etmeye alçaltmaya devam edecek. Bir televizyon sunucusu kadın canlı yayında şu rezil ifadeleri kullanmıştı: "Tüm Türkiye, her ne kadar Van'dan da gelse haber, üzüldü..."  Güya sorun çözme programları yapıyor; ama kendileri bizatihi sorunun ta kendisi. Tam anlamıyla 'ırkçı' bir söylemle depremde ölenlere saygısızca sözler sarf etti. 

Sonradan sözde özür diledi; ama neye yarar? Milyonlara hakaret edeceksin, kalbini kırdıktan sonra bir özürle geçiştireceksin, geçmez o kırgınlık.

Malcolm X'in tarihe kazınan şu ifadeleriyle bitirmek istiyorum, "Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır."

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55