,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Tüm kademelerde müfredat değişti

Tüm kademelerde müfredat değişti
15 Temmuz destanı için Milli Eğitim Bakanlığı kapsamlı bir proje hazırladı. İşte o çalışmanın ayrıntıları.

15 Temmuz destanı için Milli Eğitim Bakanlığı kapsamlı bir proje hazırladı.

15 Temmuz demokrasi mücadelesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılında müfredatta ve ders kitaplarında yer alacak. Yıl boyunca düzenlenecek özel etkinliklerle şehitler anılacak, şehit aileleri ve gazilere sahip çıkılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gelecek yıldan itibaren 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki demokrasi mücadelesinin yer alacağı ders kitapları için müfredat çalışmalarına başladı. 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamındaki tüm kademelerde 15 Temmuz demokrasi mücadelesinin işlenmesi planlanıyor.

MEB, 2016-2017 eğitim öğretim yılı okullarda, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını kapsayacak şekilde törenler ile başlatılmıştı. Konuyla ilgili broşürler tüm öğrencilere dağıtılmıştı. Müfredatta, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, sosyal bilgiler, düşünme eğitimi, vatandaşlık gibi dersler ile liselerdeki tarih, felsefe, edebiyat başta olmak üzere tüm kademelerin seviyelerine uygun şekilde, vatan sevgisi, vatandaşlık, anayasa, hukuk düzenine saygı, demokrasi ve şehitlik gibi kavramlara yer verilecek. Kitaplarda, bu kavramlar üzerine okuma parçaları, şiirler ve görsellerin kullanılması planlanıyor. Öğretmen kılavuzlarında da 15 Temmuz demokrasi mücadelesinin nasıl anlatılacağı konusu düzenlenecek.

VELİLER DE KATILACAK

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dersi olan "15 Temmuz" çok çeşitli etkinliklerle yıl boyunca işlenmeye devam edecek. Demokrasiye sahip çıkmak adına dünya tarihinde bir ilke imza atılarak verilen mücadelenin sürekli hafızalarda kalması ve gelecek nesillere aktarılması için okullarda özel çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda öğrenciler kendi şehirlerindeki şehit aileleri ve gazileri de ziyaret edecek. Yıl boyunca "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konulu röportaj, sinevizyon gösterileri ve Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayımlanacak anma programları da öğrencilerin yanı sıra velilere de izlettirilecek.

ŞEHİTLER İÇİN HATIRA ORMANI

"Öğrenci Gözüyle 15 Temmuz" konulu çeşitli dallarda yarışmalar düzenlenecek. 15 Temmuz içerikli etkinliklerin bir kısmı da sınıf dışında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda her okul uygun alanlara ağaç dikerek "Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturacak. Öğrencilerin seviyelerine göre çeşitli geziler de düzenlenecek. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin izlerini taşıyan yerlere ziyaretler yapılacak.

GAZİLERE ZİYARET

Okullarda düzenlenecek en önemli etkinliklerden biri de 15 Temmuz gecesinde şehit olanların aileleri ile gazilerle buluşma olacak. O gece askerin namlusuna bedeniyle karşı duran gaziler okullara davet edilecek. Gaziler duygu ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşacak. Öğrenciler öğretmenleriyle birlikte kendi şehirlerindeki şehit aileleri ve gazilere ziyarete gidecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55