,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C

TÜGVA: ​"Kadınlar İslam’la birlikte değerli varlık olarak kabul edildi"

TÜGVA: ​"Kadınlar İslam’la birlikte değerli varlık olarak kabul edildi"
TÜGVA Şırnak Kadın ve Aile Koordinatörlüğü tarafından kadınlara özel ‘tanışma çayı’ programında konuşan TÜGVA Şırnak Kadın ve Aile Koordinatörü Gülşah Aydın, İslam dini ile birlikte kadınların değerli varlık olarak kabul edildiğini söyledi.

TÜGVA Şırnak Kadın ve Aile Koordinatörü Gülşah Aydın, İslam’dan önce kadınların diri diri gömüldüğünü hatırlatarak, İslam dini ile birlikte kadınların değerli varlık olarak kabul edildiğini söyledi.

TÜGVA Şırnak Kadın ve Aile Koordinatörlüğü tarafından kadınlara özel ‘tanışma çayı’ programı düzenlendi. Etkinliğe, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın eşi Sibel Aktaş ile Şırnaklı kadınlar katıldı.

Özel bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen program, selamlama konuşmasının ardından TÜGVA tanıtım sinevizyonu ile devam etti.

Ardından konuşan Gülşah Aydın, "İslam’dan önce kadınlar diri diri toprağa gömülmüştü. Ancak İslam dini ile birlikte kadın özel ve değerli bir varlık olarak kabul edildi. Ailenin temelimi oluşturan kadın, aynı zamanda toplumda şekillendirmektedir. Hem eşine hem de çocuklarına karşı yönlendirici olabilen kadın, gerçekten çok etkili bir kitleye sahiptir. Özellikle toplumsal sorunların giderilmesinde doğru bireylerin yetiştirilmesi ve eğitilmesinde çok etkili olan kadınlarımıza vakfımız olarak ulaşmak, onların sorunlarının giderilmesinde yardımcı olmak, onları karşılaşabilecekleri riskler konusunda uyarmak ve ailenin devamını sağlayacak bir sürü projemiz ile kadınlarımızın ve dolayısı ile ailelerimizin yanında yer almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ardından kadınlara hitaben konuşan Vali Aktaş’ın eşi Sibel Ataş, tarihini iyi bilen ve manevi duygularla donanmış gençlerin ülkenin istikbali için önemli olduğunu ifade ederek, "Sağlıklı bir toplumun oluşabilmesi için kadın ve ailelerimizin saadetini çok önemli olduğuna inanıyoruz. Tarihini iyi tanıyan geleceğe verecek düşüncelere sahip inançlı, milli ve manevi duygularla donanmış gençlerimizin yetişmesi, sosyal, siyasi ve iktisadi alanda kadınlarımızın söz sahibi olması ülkemizin istikbali için oldukça önemlidir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55