,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Tuğluk ve Tuncel 6-8 Ekim soruşturması kapsamında tutuklandı

Tuğluk ve Tuncel 6-8 Ekim soruşturması kapsamında tutuklandı
Eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel, 6-8 Ekim saldırılarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Farklı suçlardan cezaevinde bulunan eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel, 6-8 Ekim saldırılarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Kandıra Cezaevi'nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadelerini alan Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Tuğluk ve Tuncel'in tutuklanmasına karar verdi.

Hakimliğin verdiği tutuklama kararında 6-8 Ekim saldırılarının PKK tarafından koordine edildiğine dikkat çekildi.

HDP, DBP, HDK ve DTK eş başkanları, temsilcileri ve milletvekillerinin de bu kapsamda açıklama ve çağrılar yapıldığına ilişkin dosyada tespit ve medya paylaşım tutanakları bulunduğu belirtilen kararda, "Sebahat Tuncel'in olayların gerçekleştiği tarihte Halkların Demokratik Kongresi (HDK) sözde eş başkanı olarak görevli olduğu" hatırlatıldı.

Kararda Aysel Tuğluk'un ise yapılan açıklamalar ile paylaşılan sosyal medya içeriklerinin birbirine koşut olması ve bu hesaplar yönünden kamuoyuna yönelik bir yalanlamada bulunulmaması karşısında hesabın başka kişilerce ele geçirildiği şeklindeki savunmasına itibar edilmediğine dikkat çekildi.

Kararda şunlar kaydedildi: "Taraf beyanları, teşhis tutanakları, olay görüntülerini içeren tutanaklar, dijital inceleme tutanakları, arama ve el koyma tutanakları, örgütsel irtibata ilişkin e-mail içerikleri değerlendirildiğinde Tuncel ve Tuğluk'un üzerlerine atılı devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve öldürmeye teşebbüs ve suç örgütlerinin oluşturduğu korkutucu güçten yararlanılarak silahla birden fazla kişi ile yağma suçlarını işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğu, delil durumu ve atılı suçlar için istenen cezanın alt ve üst sınırları dikkate alınarak, Tuncel ve Tuğluk'un tutuklanmalarına karar verildi."

6-8 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen saldırılara ilişkin 25 Eylül'de 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Bülent Barmaksız, Can Memiş, Dilek Yağlı, Günay Kubilay, Zeki Çelik, Ali Ürküt, Pervin Oduncu, Alp Altınörs, Berfin Özgü Köse, Cihan Erdal, Ayhan Bilgen ve İsmail Şengün tutuklanmıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55