,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

TSK'nın hava harekâtında Peşmerge'de zarar gördü

TSK'nın hava harekâtında Peşmerge'de zarar gördü
Musul'un Sincar bölgesindeki PKK hedeflerine yönelik saat 02.00 sıralarında düzenlenen hava harekâtında Peşmerge'nin de zarar gördüğünü belirten Peşmerge yetkilileri, bunun sebebinin PKK olduğunu söyleyerek, tepki gösterdiler.

TSK'nın dün gece PKK'ya yönelik düzenlediği hava harekâtında, Peşmerge'nin de zarar gördüğünü belirten yetkilileri, bunun sorumlusunun PKK olduğunu söylediler.

Musul'un Sincar bölgesindeki PKK hedeflerine yönelik saat 02.00 sıralarında düzenlenen hava harekâtında Peşmerge'nin de zarar gördüğünü belirten yetkililer, bunun sebebinin PKK olduğunu söyleyerek, tepki gösterdiler.

TSK’nın Şengal’e yönelik hava saldırısını değerlendiren Ninova Meclisi Başkanı Beşar Kiki, PKK'nın bölgece çatışmasının sona ermesini istemediğini söyledi.

Yaşanan bombardımandan PKK'yı sorumlu tutuklarını ifade eden Kiki, “PKK’ya defalarca bölgeyi terk etmesini istedik ancak bizi dinlemediler. Biz orada gerginlik çıkacağını öngörüyorduk. Sonuç olarak Türkiye bölgeyi bombaladı. Aslında bu da PKK’nin olayların bu raddeye ulaşmasını istediği anlamına geliyor. PKK bölgede çatışmaların sona ermesini istemiyor. Olayların bu raddeye gelmesinden PKK’yi sorumlu tutuyoruz. Türkiye’den de bombardımanlarına son vermeyi talep ediyoruz. Çünkü bu bölge halkına zarar veriyor.” dedi.

Peşmerge Bakanlığı'ndan açıklama

TSK’nın Şengal’e yönelik hava bombardımanı ile ilgili olarak Kürdistan Peşmerge Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Bombardımanda 5 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği 9 Peşmerge'nin de yaralandığı belirtilen açıklamada, "Peşmergenin şehit olması ve yaralanması büyük bir üzüntü yaratmıştır. Peşmergenin Türk savaş uçakları tarafından vurulması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu bütün sorunların kaynağı ve gerginliklerin sebebinin PKK’ye bağlı güçlerin bölgedeki varlıklarından kaynaklandığını belirtmek istiyoruz. PKK’nin bölgedeki varlığı, Şengal ve Kürdistan halkının yaşamını sıkıntıya sokmaktadır. Bütün taraflardan gelen ‘çekilin’ uyarılarına rağmen PKK, bunları dikkate almayıp Şengal’de kalmaya devam ediyor." denildi.

"PKK bir an önce çekilmeli"

PKK’nın bir an önce bölgeden çekilmesi istenen açıklamadanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bir kez daha PKK’dan Şengal Dağı ve çevresinden çekilmesini talep ediyor bölgede, daha fazla huzursuzluk yaşanması ve sorunların devam etmesine sebep olmaktan vazgeçerek halkın, normal hayatına dönmesini engellemeyi bırakmaya davet ediyoruz."

"PKK’nın varlığından dolayı Türkiye burayı bombaladı"

Hava harekâtıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şengal Kaymakamı Mehma Xelil, "PKK yasalara uymuyor. Kendilerini defalarca uyardık. Şengal’in kendileri için bir faaliyet alanı olmadığını kaydettik ancak uymadılar. Halk tedirgin canı tehlike altında. Şimdi ise bir kez daha bombalandı ve maalesef Şengal’i kurtaran Peşmerge de bombardımanda şehit oldu. Bölge halkı zor durumda. Şengal’de gergin bir hava var. Halkın artık Şengal’e dönmeye isteği de kalmadı.” diye konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55