,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Siirt, Diyarbakır, Şırnak, Bitlis ve Hakkari'de PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Siirt/Pervari’de devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen iki sığınak ve üç mağara içerisinde, bir adet el yapımı patlayıcı ve tuzaklanmış bir adet el bombası tespit edilerek imha edilmiş, 10 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet jeneratör, iki adet kaynak makinası, bir adet akü, bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet yazıcı, bir adet çanta dolusu tıbbi malzeme, çok miktarda mutfak ve yaşam malzemesi ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 81 adet tüp, sekiz bidon motorin, altı adet batarya bloğu ve 45 adet pil ele geçirilmiştir.

Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonda, bir sığınak bulunmuş, iki adet büyük tüp içerisinde 100 kg amonyum nitrat ile hazırlanmış uzaktan komutalı bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından bir araç yakılmış, 2.125 kg toz esrar, 474 kg kubar esrar ve 562.546 kök kenevir bitkisi, bombalı araç eyleminde kullanılacağı değerlendirilen iki araç ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan altı adet tüp ile 700 kg amonyum nitrat ele geçirilmiştir.

Şırnak/Beytüşşebap’ta devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen dört mağarada, bir adet Doçka uçaksavar makinalı tüfek, 27 Doçka uçaksavar makinalı Tüfek fişeği, iki adet antipersonel mayın, bir adet 81 mm havan mühimmatı, bir adet el bombası, bir adet el telsizi, iki adet güneş paneli, iki adet soba, yedi adet çadır, 2.100 kg gıda maddesi, 200 m branda, 600 m kumaş, 300 adet fermuar, 500 adet makara dikiş ipi, 1.000 m cırt, 50 çift mekap ayakkabı, çok miktarda yaşam malzemesi ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 75 adet tüp ve 250 m kablo ele geçirilmiştir.

Bitlis/Hizan’da icra edilen temas aramasında, basma tip anahtar sistemli ve 18 kg.lık yağ tenekesinin içerisine yerleştirilmiş 15 kg patlayıcıdan oluşan bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir.

Bitlis/Mutki’de icra edilen temas aramasında tespit edilen iki depo içerisinde, 2.050 kg amonyum nitrat ele geçirilerek imha edilmiştir.

Hakkari/Çukurca’da icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında, 19 adet patlamamış havan mühimmatı tespit edilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55