,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak kuzeyi / Zap bölgesi, Erzurum, Siirt, Diyarbakır ve Hakkari'de PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Irak kuzeyi / Zap bölgesinde icra edilen hava destekli operasyonlarda;
- Operasyon birliklerine silahlı saldırı için hareket halinde olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında dokuz terörist etkisiz hale getirilmiş,
- bir adet RPG-7 roketatar, bir adet Biksi makineli tüfek, yedi adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 700 adet Biksi makineli tüfek fişeği ve 880 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)

Erzurum/Şenkaya’da icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile çıkan çatışma sonucu, bölücü terör örgütü mensubu üç terörist (biri yeşil, biri gri liste) ölü olarak, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet Biksi makineli tüfek, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, sekiz adet el bombası, 481 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)

Siirt/Pervari’de devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 300 adet fişeği ve dört adet el bombası ile birlikte yakalanmıştır. (Bilgilendirme yapılmıştır.)

Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonda;
- bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmış,
- Bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış bir araç, 100 kg amonyum nitrat, altı adet av tüfeği, 634 kg toz esrar, 42 kg kubar esrar, 1.713.970 adet kök kenevir ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiş,
- Tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkari/Şemdinli’de icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucu, bir terörist ölü olarak, bir adet AT-4 tanksavar roketi, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 150 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, dört adet RPG-7 roketatar mühimmatı, üç adet el bombası ile birlikte ele geçirilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55