,
  • BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak, Siirt, Hakkari, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl ve Irak kuzeyi Zap ve Hakurk bölgeleri PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Şırnak/Uludere’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet el yapımı patlayıcı, iki adet el bombası, iki adet antitank mayını ve bir adet havan mermisi tespit ve imha edilmiştir.

Şırnak/Silopi’de, üst bölgesine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Siirt/Eruh’ta, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiştir.

Hakkâri/Şemdinli’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet el yapımı patlayıcı ve bir adet patlamamış havan mühimmatı tespit ve imha edilmiştir.

Hakkâri/Merkez’de, güvenlik güçleri tarfından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir mağara içerisinde bir adet SA-18 güdümlü füze mühimmatı, bir adet SA-18 füze dürbünü ve bir adet SA-18 füze tetikleyici tertibatı ele geçirilmiştir.(25 Nisan 2017 tarihinde bilgilendirme yapılmıştır.)

Şanlıurfa/Akçakale’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette iki çuval içerisinde; bir adet hafif makineli tüfek, bir adet piyade tüfeği, dört adet av tüfeği, sekiz adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 215 adet muhtelif fişek, iki adet el bombası, üç adet hücum yeleği, bir adet tüfek kılıfı, bir adet Kalaşnikof kasaturası ele geçirilmiştir.

Bitlis/Güroymak’ta, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak ve arazide gömülü iki bidon içerisinde, çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bingöl/Yayladere’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet RPG-7 roketatar optik nişangâhı, bir adet akü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Çukurca bölgesinde üs bölgesine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı bölücü terör örgütü mensubu beş terörist düzenlenen hava harekâtı destekli operasyonla etkisiz hale getirilmiştir.

Irak kuzeyi Zap ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, mağara ve sığınaklar imha edilmiş, saldırı hazırlığı içinde olan bölücü terör örgütü mensubu silahlı sekiz terörist etkisiz hale getirilmiştir. (25 Nisan 2017 tarihinde bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55