,
  • BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak, Tunceli, Elazığ, Elazığ, Bingöl, Kars, Hakkari, Şanlıurfa veIrak kuzeyi Metina bölgesinde PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Şırnak/Beytüşşebap’ta devam eden operasyonda; tespit edilen iki mağara içerisinde, iki anti tank mayını, 3.200 kg amonyum nitrat, 5.750 kg gıda malzemesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirilmiştir.

Tunceli/Ovacık’ta güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen dört ayrı sığınak içerisinde, beş Kalaşnikof piyade tüfeği, yedi Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 768 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir G-1 piyade tüfeği, üç şarjörü, 60 fişeği, bir M-1 piyade tüfeği, 269 Biksi makineli tüfek fişeği, 277 HK-33 piyade tüfeği fişeği, 49 Tabanca fişeği, üç kg C-4 patlayıcı madde, 100 fünye ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirilmiştir.

Elazığ/Karakoçan’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bingöl/Merkez’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki sığınak içerisinde 70 adet 5,56 mm fişek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Şırnak/Silopi’de, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu üç terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Kars/Kağızman’da, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Hakkâri/Yüksekova’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol kontrolünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır.

Şanlıurfa/Suruç’ta güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu iki terörist yakalanmıştır.

Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı ile bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzii, mağara ve sığınaklar imha edilmiştir. (24 Nisan 2017 tarihinde bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55