,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin, Irak Kuzeyi Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Kandil ve Hakurk bölgeleri, Hakkari, Batman, Gaziantep, Tunceli ve Iğdır'da PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Mardin/Nusaybin’de, devam eden operasyonda; üç el yapımı patlayıcı düzeneği, bir adet pil bloğu, altı battaniye, iki piknik tüpü ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Irak kuzeyi, Derecik bölgesinde eylem hazırlığında olan bir grup bölücü terör örgütü mensubuna yönelik yapılan operasyonda bölücü terör örgütü mensubu altı terörist etkisiz hale getirilmiştir. (24 Mart 2017 tarihinde bilgilendirme yapıldı.)

Irak kuzeyi, Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Kandil ve Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtında; bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzileri, sığınak, barınak ve mağaralar imha edilmiş, bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiştir. (24 Mart 2017 tarihinde bilgilendirme yapıldı.)

Hakkâri/Çukurca’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol kontrolünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır.

Batman/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonla bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır.

Gaziantep/Islahiye’de, sınırdan yasadışı yollarla girmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmıştır.

Tunceli/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda yapılan arazi aramasında tespit edilen 24 sığınak ve depo içerisinde; dört Kalaşnikof piyade tüfeği, 1.495 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 10 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir mayın, 550 kg Amonyum Nitrat, 500 g C4 plastik patlayıcı, bir RPG-7 roketatar, beş roketatar mühimmatı, yedi roketatar mühimmatı sevk fişeği, bir el bombası, bir gece görüş dürbünü, dört el dürbünü, iki kısa mesafe el telsizi, 51 büyük pil, 750 m elektrik kablosu, bir güneş paneli, iki küçük tüp, 15 kesilmiş tüp başı, bir araç aküsü, 16 terörist kıyafeti, 153 kg gıda malzemesi ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda yapılan mayın/el yapımı patlayıcı aramasında köy yolu üzerinde, gömülü vaziyette 300 kg Amonyum Nitrat kullanılarak hazırlanmış kablo düzenekli el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş, bombalı araç olarak kullanılacağı değerlendirilen sahte plakalı çalıntı bir araç ele geçirilmiştir.

Iğdır/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda yapılan arazi aramasında 350 kg Amonyum Nitrat ele geçirilmiştir." denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55