,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bitlis, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Şırnak, Bingöl ve ​Irak Kuzeyi Metina Bölgesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Bitlis/Merkez’de devam eden operasyonda;
- tespit edilen bir adet patlamamış Obüs mühimmatı imha edilmiş,
- bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir adet sığınak düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiştir.

Mardin/Nusaybin’de devam eden operasyonda, üç ayrı sığınak içerisinde; 250 m infilaklı fitil, sekiz ateşleme kapsülü, 100 m ateşleme kablosu, 20 litre mazot, el yapımı patlayıcı düzeneği için hazırlanmış iki adet 8'li büyük boy pil bloğu ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

Diyarbakır/Lice’de devam eden operasyonda, tespit edilen üç ayrı sığınak içerisinde;
- bir el yapımı patlayıcı düzeneği (100 kg amonyum nitrat kullanılmış) tespit/imha edilmiş,
- 25 kg amonyum nitrat, 18 kg kubar esrar, 20 kg makarna, beş kg kırmızı mercimek, 20 kg kuru fasulye, 14 adet büyük pil, iki takım bölücü terör örgütü kıyafeti, bir çift Mekap ayakkabı, bir adet büyük delgeç, bir adet araç ruhsatı, muhtelif miktarda kalem, tıbbi malzeme ve tütün ele geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir.

Ağrı/Doğubeyazıt’ta devam eden operasyonda; üç av tüfeği, 14 tüp, yaklaşık 100 kg un ve iki demir murç ele geçirilmiş, iki şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şırnak/Merkez’de icra edilen operasyonda; 20 adet elektrikli ısıtıcı, yaşam malzemeleri, dört takım bölücü terör örgütü kıyafeti, 13 adet bölücü terör örgütünü simgeleyen renklerde çiçek figürlü taç ve bir adet puşi ele geçirilmiş, olayla ilgili bir şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Mardin/Kızltepe’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen adli aramada; bir adet M-16 piyade tüfeği, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, bu silahlara ait 1.280 adet fişek ve 30 şarjör, beş adet hücum yeleği ele geçirilmiş, olayla ilgili üç şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Bingöl/Genç’te icra edilen operasyonda; 133 kg toz esrar ve 25 gr kenevir ele geçirilmiştir.

Irak Kuzeyi Metina Bölgesine düzenlenen hava harekâtında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karargah, silah mevzii ve barınma alanı olarak kullanıldığı tespit edilen yeraltı sığınağı, mağara ve binalar imha edilmiştir." denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55