,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

TSK'dan PKK Operasyonları!

TSK'dan PKK Operasyonları!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Elazığ, Hakkari, Mardin, Batman, Diyarbakır, Van ve Irak kuzeyi/Avaşin Basyan ve Hakurk bölgelerinde PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Elazığ/Karakoçan’da, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmadan kaçan bölücü terör örgütü mensubu üç terörist, silahlı İHA ile gerçekleştirilen atış sonucu etkisiz hâle getirilmiş, bir terörist yaralı olarak ele geçiriliştir.

Hakkâri/Şemdinli’de, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hâle getirilmiş, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ve iki el bombası ele geçirilmiştir.

Mardin/Kızıltepe’de keşif ve gözetleme vasıtalarıyla üs bölgelerine ve karakollara saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlere yönelik, 21 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen hava harekâtı sonrası bölgede icra edilen temas aramasında, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist cesedi, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ve bir RPG-7 roketatar ile birlikte ele geçirilmiştir.

Batman/Hasankeyf’te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir mağara içerisinde bir adet Biksi makineli tüfek, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet tabanca, 24 adet el bombası, 12 adet el yapımı patlayıcı, dört adet roketatar mühimmatı, 775 adet muhtelif cins ve miktarda hafif silah fişeği, bir adet mini termal silah dürbünü, 30 kg amonyum nitrat, 320 m kablo ile bir miktar yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Yüksekova’da, devam eden hava destekli operasyonda, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait barınak ve sığınaklar düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiştir.

Diyarbakır/Lice’de, devam eden operasyonda, 565 kg esrar, 250 kg gıda maddesi, çok miktarda yaşam malzemesi, 17 adet Dragunov keskin nişancı tüfek fişeği ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan beş adet tüp, üç adet el yapımı patlayıcı devresi, üç adet küçük telsiz ve bir akım ölçer ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, 21 adet antitank roketatar mühimmatı, bir adet akım ölçer, 4.000 m kablo ele geçirilmiştir.

Batman/Kozluk’ta, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Van/Gürpınar’da, üs bölgelerine saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist, düzenlenen hava harekâtı ile etkisiz hâle getirilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)

Irak kuzeyi/Avaşin Basyan ve Hakurk bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55